Hlavní obsah

Tip nejen pro čerstvě zamilované páry. Po milování usněte v sobě!

Foto: Viacheslav-Boiko, shutterstock.com

Mazlení po sexu mají rádi i muži... než usnouFoto: Viacheslav-Boiko, shutterstock.com

Reklama

Musí ven! A co když partnera protentokrát požádáte, aby „ho“ nevytahoval? Metoda, kterou praktikují čerstvě zamilované páry, možná vrátí romantiku i do vašeho vztahu!

Článek

Zvláštní a zajímavý způsob milování spočívá v propojení pohlavních orgánů po oboustranném předchozím uspokojení, během kterého se odpočívá a následně usíná. „Já osobně to považuji za kouzelné. Je velmi příjemné být uvnitř milované ženy i poté, co dojde k orgasmu,“ rozplývá se jistý Luboš, který je s partnerkou „teprve“ tři měsíce.

Potvrzuje tak nepsané pravidlo, že usínání při sexuálním spojení vyhledávají především romantičtí milenci a zamilovaní, kteří chtějí být co nejdéle spojeni. Pak se dá tvrdit, že se jedná nejen o erotický, ale i duševní vztah. V podstatě ale nikde není psáno, že něco takového nelze zkusit třeba i po deseti letech partnerství, když si chcete užít trochu té partnerovy přítomnosti v rámci milostné dohry.

Odborníci přitakávají, že je-li milostné setkání příjemné, nebo dokonce vynikající, potom si lidé obvykle rádi vychutnají tento typ uvolnění, i když nepatří mezi ty páry, jež se právě seznámily. Má to však svá proti a proti. Na co byste se měli připravit?

Vyberte vhodnou polohu

Je třeba zvolit takovou polohu, která umožní pohodlný odpočinek a posléze i usínání, i když se dá samozřejmě předpokládat, že ve spánku toto spojení nevydrží. Jako nejvhodnější alternativa se jeví láskyplná „lžícová“ poloha.

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Pro to, aby ve vás mohl zůstat, vyberte vhodnou polohu. Nejlepší je lžičková, na bokuFoto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Žena leží na boku, muž se k ní tulí zezadu a objímá ji okolo pasu. Už jen toto samotné gesto bez samotného pohlavního styku podle sexuologů, včetně britské sexpertky Tracey Cox, signalizuje lásku a vřelost. „Sexuálně frustrované nebo rozhádané páry se k sobě takto choulí jen málokdy,“ tvrdí sexuoložka. Opravdu tedy jde o city, ale pokud se doopravdy rozhodnete v této pozici ukolébat ke spánku, je nutné myslet na antikoncepci.

Užijte si, ale bez následků

Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže, s oblibou říká, že jelikož muž většinou po orgasmu ztrácí erekci, musí na to milenci jít opravdu chytře, aby uvadající kamarád nevyklouzl a dalo se klidně ležet jeden druhému v náručí. Pokud vy v roli milenky užíváte hormonální antikoncepci, jste na tom o něco lépe než s partner „s čepičkou“.

„Muž s nasazeným prezervativem musí opustit útulné útočiště krátce po orgasmu, protože jinak by mohl gumovou ochranu ztratit uvnitř a pak ji obtížně hledat,“ upozorňuje Paul Joannides s tím, že touha zůstat po ejakulaci v partnerce představuje jednu z odvrácených stran používání kondomu. Jinak to ale stojí za to.

Foto: clownbusiness, shutterstock.com

Být u sebe takto nablízku je romantické a plné láskyFoto: clownbusiness, shutterstock.com

Šlofík jako předzvěst pokračování?

„Jednou jsme takhle s manželem vyčerpáním usnuli, asi na hodinu a půl, a když jsme se probudili, vzrušilo ho, že je stále ve mně,“ anonymně popisuje jedna ze čtenářek, která dle svých vlastních slov pomohla svému partnerovi ke znovuvydráždění a užila si bonusové druhé kolo. Určitě na to vzpomíná velmi ráda. Mimochodem, víte, proč vlastně muži po orgasmu usínají?

Doktor Matt Dunn z Londýna tvrdí, že za to mohou hormony. Vyvrcholení totiž uvolní prolaktin, což je stejný hormon, který se tvoří v těle ženy v období kojení. U mužů spouští spánek. Zmíněný odborník nicméně přidává poznámku, že pokud muž po orgasmu neusne, tak nevložil do milování dostatečné úsilí – a příliš si ho neužil.

A jak to máte vy, už jste někdy „nevytahovali“?

Reklama

Související témata:

Načítám