Hlavní obsah

Tohle je 5 věcí, které můžete udělat v roli utajované milenky

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Jak to vypadá, když máte za partnera muže zadaného či ženatého? Víme toFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Reklama

Je úžasný a vy ho milujete, chcete a potřebujete. Akorát škoda, že tenhle bájný milenec už někoho má! Co teď s tím? Vybírat můžete z pěti možností – a ke každému je nutné vaše rozhodnutí!

Článek

Podle výzkumu, který zpracovali na univerzitě v New Yorku, začne víc než 80 procent afér jen jako přátelství – většinou mezi kolegy z práce. Konkrétně v Čechách v rámci pravidelných průzkumů sexuologů Petra Weisse a Jaroslava Zvěřiny obecně přiznává nevěru 55 procent ženatých mužů a 34 procent vdaných žen. Dá se tomu věřit? „Reálné statistiky o nevěře neexistují. Muži se spíš vychloubají, ženy mlží,“ glosuje sexuolog Zlatko Pastor.

Buď jak buď, role utajovaného milence nebo milenky má svá úskalí. Znáte je všechny? Jaké možnosti máte, pokud je „váš“ drahý ženatý nebo zadaný? Známý gynekolog a sexuolog Radim Uzel ve své knize Nevěra a co s ní, ve které se odvolává na slovenskou psycholožku a žurnalistku Lucii Kollárovou, má jasno.

1. Být navždy ve stínu

Zůstanete dlouhodobě tou druhou a smíříte se s osudem – někdy možná ze strachu, že o dotyčného přijdete. Klidně tak strpíte cokoli, jen aby vás pan Božský nezatratil.

„I když to někomu může připadat hrozné, mně to vyhovuje,“ svěřuje se šestatřicetiletá Bára, která prý neplánuje rodinu ani závazky. „Chci si jen užívat, což s ženatým jde docela dobře. Vždycky se nějak domluvíme na termínu schůzky. Je to něco jako milenec na telefonu, který musí respektovat pravidla svého šéfa,“ směje se.

Foto: George Dolgikh, Shutterstock.com

Čekání na vašeho zadaného bude častou záležitostíFoto: George Dolgikh, Shutterstock.com

2. Zamilovat se jinde

Může se stát, že vás situace náhradnice nebo utěšitelky přestane bavit. Pak je reálné, že se zamilujete jinde. Ale pozor, pravděpodobnost je mizivá. Odborníci totiž uvádějí, že milenky jsou většinou záležitostí dlouhodobou. Málokterá utajovaná nevydrží vyčkávat. Obvykle je tak charakterizuje velká trpělivost.

3. Zůstat tou druhou, ale dočasně

„Být druhá? Na chvíli se to vydržet dá. Je třeba důrazně a co nejčastěji přednášet svoje přání a požadavky, tedy takzvaně dusit,“ krčí rameny osmatřicetiletá žena s přezdívkou Rachel, která zadané muže přímo zbožňuje. „Už jsem rozvedla tři manželství,“ chlubí se. Co je na její taktice tak účinného? Mnohdy spíš štěstí a manipulativní schopnosti.

Totiž, upozornění typu „už to o nás musíš říct, já to nevydržím dlouho“, může mít podle výše zmíněného odborníka a psycholožky, tři důsledky.

Zaprvé, muže zahnaného do kouta popadne vztek a následně si uvědomí, že milenka je stejná jako manželka. A milenku opustí. Přece nepůjde sám proti sobě. Zadruhé, rozejde se s manželkou (málo pravděpodobné), za třetí, muž bude milenku uklidňovat a domlouvat jí něco o trpělivosti, čímž získá čas na další rozhodnutí.

4. Slepě vyhrožovat. Aspoň na oko

Ve hře je i to, že žena v roli utajované milenky, dává svému „partnerovi“ další a další šance, o nichž tvrdí, že jsou poslední, i když tomu tak není. „Takhle to mám už šest let,“ říká jedenačtyřicetiletá Lucie, která si po rozvodu našla „záplatu“. „Jenže on je stále ženatý a já nemám sílu ho opustit. Pokaždé, když se pohádáme, donese mi nějaký dárek a já vyměknu,“ prozrazuje. Tak klasika, že?

Foto: Dari Ya, Shutterstock.com

Pokud vám nejde o rodinu, pak vám nebude vadit, že sexuální hrátky budou jen pro potěšení. A o to vám možná jde, nebo...?Foto: Dari Ya, Shutterstock.com

5. Prásknout do bot

Zadaný? Ženatý? Nic pro vás! I to je možnost. Můžete iniciovat rozchod, vymazat jeho číslo z mobilu a zapomenout. „Toto řešení může být úspěšné pouze za předpokladu, že milenka s mužem přeruší jakýkoli kontakt. Už žádná setkání a telefonáty! Pokud se tihle dva setkávají jako kolegové v práci, musí žena toto zaměstnání opustit. Dokud tohoto muže zcela důsledně nevymaže ze svého života, hrozí dříve nebo později nebezpečí recidivy,“ apelují zmiňovaní odborníci. Tak co, máte na to odvahu?

A jaké možnosti má žena v roli utajované milenky podle vás?

Reklama

Související témata:

Načítám