Hlavní obsah

Tohle se říká o mužích. Ale pozor, není to pravda!

Foto: thinkstock

O mužích se říká řada věcí. Leccos z toho jsou ale mýty, které nemají s realitou nic společnéhoFoto: thinkstock

Reklama

O mužích se toho říká hodně. Některá ze rčení se ve společnosti zabydlela natolik, že jsou pokládána za obecnou pravdu. Přitom je to úplně jinak. Tohle je pět nejčastějších mýtů o mužích!

Článek

Určitě už jste to také slyšeli. Chlapi přece nebrečí a jediné, na co myslí, je sex. Vážně? Jste si tím jisti? Protože podle odborníků jde spíš o mýty než o pravdivá tvrzení.

1. Chlapi nebrečí

Možná to i vy říkáte vašemu malému synovi. Když se třeba bojí očkování nebo když spadne z kola a odře si koleno. Jenže mu vlastně lžete, protože i pánové mají právo na smutek a slzy, a rozhodně tím nepřicházejí o svou mužnost.

„I chlapi umí uronit slzy, ale záleží na tom, co jim doma v dětství říkali. Časté připomínání toho, že opravdoví chlapi přece nebrečí, se zapisovala hluboko do mysli a nyní, když muž cítí slzu na krajíčku, se ji bojí uronit. Možná pak brečí někde sám, aby ho nikdo neviděl,“ vysvětluje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Takže možná jste vašeho partnera nikdy plakat neviděly, ale neznamená to, že to nikdy nedělal. Spíš byl vychován tak, že se za slzy stydí, a proto se s nimi schovává. Škoda, obzvlášť když řada žen mluví o tom, jak touží po citlivém muži.

Foto: thinkstock

Že muži nepláčou? Nesmysl! Jen se za slzy dost často stydíFoto: thinkstock

2. Muži nejsou emotivní

Pánové nejen že nepláčou, ale vlastně ani nemají emoce. Jsou to prostě tvrďáci, které nic nezlomí, nic je nepoloží na kolena. Tedy pokud to jsou opravdoví chlapi. Opět jde o naprostý nesmysl!

I muži mají emoce, umějí být smutní, dokážou se hodně trápit, stejně tak jako mít z něčeho bezbřehou radost. Jen dokážou své pocity lépe ovládat než ženy. Navíc je pro ně typické řešit své problémy v tichosti, ve své hlavě. Nemají potřebu je nahlas probírat a postupně se dopracovávat k nějakému řešení.

3. Chlap nikdy sex neodmítne

Muži myslí jen na sex! Není nic, co by je donutilo pozvání k milostným hrátkám odmítnout. Chyba!

Tady opravdu platí, že i muži mají své dny! „Jakmile muži dospějí, stanou se pro ně důležité i jiné oblasti života než jen sex. Začnou věnovat energii a svůj čas i jiným aktivitám. Objeví se pracovní povinnosti, starosti, stres, zodpovědnost. To vše se na libidu podepisuje. Muž rozhodně není jako vibrátor, není vždy připraven k okamžitému použití,“ vysvětluje britská expertka Tracey Cox.

A pozor, i domácí pohoda a to, jak vám to ve vztahu funguje, se podepisuje na mužské chuti se s vámi milovat.

Foto: thinkstock

Chlapi jsou bordeláři, nepořádek nevidí, kuchyň je jim cizí. Vážně? Určitě to neplatí pro všechnyFoto: thinkstock

4. Muži nemají buňky na uklízení

Jsou to bordeláři! Nepořádek jednoduše nevidí, neumějí ho vnímat.

Ani tohle rozhodně neplatí obecně. I pánové mají rádi, když je doma uklizeno a nemusí se brodit hromadou špinavého prádla poházeného po zemi. To, že se do péče o domácnost nezapojují, je spíš dáno tím, že je o to nikdo nepožádal. Že jste si je k lenosti vlastně vychovaly.

A pozor, existuje naopak řada žen, která má v oblasti uklízení velké mezery. A naopak ve spoustě rodinách jsou to právě muži, kteří na pořádek dbají víc než jejich partnerky.

5. Muži mají nevěru v genech

Jsou to všechny ty řeči o genetickém nastavení, které muže vlastně nutí zahýbat partnerkám. Jsou přece lovci, tak loví. Mají v sobě zakořeněný pud rozsévačství, tak jednoduše rozsévají své sémě, kde se dá. Omyl!

„Věrnost není genového původu, jde o jakousi nadstavbu psychiky. Skutečná láska je věcí dobrého kompatibilního vztahu a vědomí toho, že nemůže kvést na více místech. Nevěra je nemoc dnešní doby a je výsledkem špatných vztahů,“ tvrdí Aleš Kalina.

Znáte ještě další mýty o mužích?

Reklama

Načítám