Hlavní obsah

Trápí vás vaše postava? Může za to kamarádka!

Foto: thinkstock

Hovory s kamarádkami můžou za vaše pochybnosti!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhýbáte se každý den zrcadlu, jen abyste se nemusely dívat na svou postavu, která zkrátka není podle vašich představ? Vědci konečně odhalili příčinu tohoto sebemrskačství. Kamarádky!

Článek

Britský deník Daily Mail nedávno uveřejnil překvapivou studii týkající se věčných stížností žen na vlastní postavu. Víte, kdo může za to, že jste samy se sebou nespokojené? Vaše nejlepší kamarádky!

Určitě to dobře znáte – bavíte se u kávy s kamarádkou a samozřejmě dojde na přetřes i vaše postava, případně fitko a jídlo. Vědci z Mount Alison University ve východní Kanadě se zaměřili na 75 párů kamarádek, které jim odpovídaly na otázky jako Jak často se s kamarádkou bavíte o cvičení a jídle? nebo Co si vy samy myslíte o své postavě?.

Foto: thinkstock

Postava a cvičení by pro vás při kávě měly být tabuFoto: thinkstock

A výsledky? Jsou překvapivé. Ukázalo se, že čím častěji probíráte s kamarádkou svou postavu, tím nespokojenější ve skutečnosti jste. A to bez ohledu na to, jestli se jednalo o štíhlé nebo silnější ženy, u nichž by nejistota a změna životního stylu byla více než na místě. Ženám se totiž kvůli takové konverzaci do podvědomí vtěsná pocit, že od nich přítelkyně očekává, že budou štíhlejší. Jejich vlastní názor se tím potlačí, a věčné kolotoče nespokojenosti se roztočí...

Jak to máte vy? Záleží vám na tom, co si o vaší postavě myslí kamarádka? Má na vás velký vliv, jak tvrdí vědci?

Reklama

Načítám