Hlavní obsah

Trendy jsou jen pro mladé? Omyl! Podívejte, jak sluší padesátnici

Foto: Marie Bartošová

Ani po padesátce se nemusíte vzdávat trendů!Foto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá skvěle, nedá dopustit na podpatky a… je jí padesát jedna. S naší čtenářkou Michaelou vám dokážeme, že módní trendy rozhodně nejsou jen pro dvacítky. Jen vědět, jak na ně! Jdete do toho s námi?

Článek

Už žádné neforemné kostýmky, usedlé blůzy nebo věčně přítomné džíny. I po padesátce si zasloužíte stylový šatník! Jakkoli to při pohledu do módních časopisů může vypadat, že po třicítce nemáte nárok na krásné oblečení, pravdou je, že i z aktuálních trendů se dají vybrat takové, které vám budou slušet. Ano, většinu vašeho šatníku by sice měly tvořit nadčasové kousky, to ale neznamená, že byste se trendů musely nutně vzdávat. Do světa podzimních kolekcí vás zavede stylistka Iva.

Duo pudrová & bílá

Ačkoli je pravda, že černou nic nezkazíte, letošním trendům bude vévodit sněhově bílá. Stylistka Iva ji zkombinovala s dalším módním odstínem, pudrovou. Trendy bude i pastelově růžová. Máte-li stejně jako naše dnešní modelka štíhlou postavu, nebojte se ji podtrhnout sukní do pasu. Pozor si dejte na její délku – zatímco podobný střih kratší verzi unese, v upnutém provedení by působila příliš vyzývavě. Kouskem, který by neměl chybět snad žádné ženě nehledě na věk, je minimalisticky laděné sako. Je svěží, mladistvé a unosíte ho téměř ke všemu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 899 Kč), top (Reserved, 699 Kč), sako (H&M, 999 Kč), boty (Aldo, 2399 Kč), náramek (Reserved, 199 Kč), náhrdelník (H&M, 349 Kč), prsten (Lindex, 129 Kč)Foto: Marie Bartošová

Oversized trend

Ano, i po padesátce si můžete dovolit oversized trend. Volte ovšem uhlazenější kousky a mějte na paměti jedno slovo: rovnováha! Mohérový oversized svetr, přehozený přes ženské šaty, a k tomu odhalené štíhlé nohy – to bude fungovat. S „velkým“ oblečením byste to ovšem neměly přehánět, stejně jako s přílišnou nedbalostí, která projde maximálně teenagerům.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (Reserved, 899 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč), mohérový svetr (H&M, 1799 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1199 Kč), boty (Reserved, 1899 Kč), ponožky (Lindex, 129 Kč)Foto: Marie Bartošová

Mix vzorů

Mixování potisků a vzorů říkáme pracovně trend pro pokročilé. Namíchat ty správné totiž vyžaduje cit pro módu nebo alespoň poctivé studování způsobu, jakým si s nimi pohrávají módní experti. Dobrou pomůckou je metoda spojovacího prvku – když zvolíte stejně barevný podklad, snáze dosáhnete souhry. Lehčeji se kombinují i vzory ze stejné skupiny, například geometrické. Nebo rovnou investujte do sukně a saka, kde návrháři právě tohoto trendu využili a stvořili odlišně vzorovaný komplet.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: košile (F&F, 449 Kč), sako (F&F, 799 Kč), sukně (Marks & Spencer, 1099 Kč), kabelka (H&M, 799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Svetrové šaty

Z obchodů budou rychlostí blesku mizet i hřejivé svetrové šaty. Slušet vám budou ve společnosti kotníčkových bot. Jestli se odvážete a zvolíte trendy páskové nebo dáte přednost klasice, je čistě na vás. Stylistka šaty doplnila nadčasovým kabátkem s odepínacím kožešinovým límcem. A když už jsme u té kožešiny, i ta se řadí mezi hlavní trendy podzimu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (H&M, 999 Kč), kabát (Liu Jo, 13 100 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), pásek (Liu Jo, 1700 Kč), náramky (H&M, 299 Kč), prsteny (H&M, 399 Kč/sada)Foto: Marie Bartošová

Odvážná kůže

Kožená sukně – ano, nebo ne? My říkáme ano! I tady si ovšem dejte pozor na délku, úplné mini se doporučujeme obloukem vyhnout. Stylistka Iva ji odvážně doplnila krátkou koženou bundou, vy ale klidně oba kousky prostřídejte a noste zvlášť. A když obujete kozačky, lepší budou ty bez podpatku. Rozhodně se vyhněte příliš vyzývavé jehlové obuvi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená sukně (H&M, 2999 Kč), košile (Reserved, 699 Kč), kožená bunda (H&M, 5999 Kč), kozačky (H&M, 1299 Kč), náramky (široké – F&F, 229 Kč/kus a sada tenkých – H&M, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pozor! Sháníme další módu milující dámy nad padesát let. Chcete se zapojit do našeho projektu a vyzkoušet si krásné oblečení i líčení? Přihlaste se! Své fotografie včetně kontaktu a věku posílejte na e-mail jana@prozeny.cz. Budeme se těšit!

Načítám