Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Hledáte k čemu využít zásobu zavařenin a kompotů? A ty doby, kdy jste si jen tak otevřeli sklenici a snědli jste ji na posezení, jsou dávno pryč? Upečte si koláč!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 300 g třešní
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Celá vejce rozklepněte do mísy, přisypte k nim cukr a šlehejte je tak dlouho, až z nich bude jen hladká, lehce nažloutlá pěna. Pak přidejte 4 lžíce rozpuštěného másla a opatrně vmíchejte 1 plný hrnek polohrubé mouky.

02.

Těsto nalijte do formy (pokud nemáte s nepřilnavým povrchem, nezapomeňte ji vymazat a vysypat hrubou moukou) a poklaďte třešněmi, které můžete podle chuti vypeckovat, mně to ale přijde zbytečné. Pečte při 200 stupních Celsia asi 20 minut dorůžova a před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 koláč
Energie9 149,67 kJ
Bílkoviny45,22 g
Tuky67,4 g
Sacharidy344,92 g
Sůl0,66 g
SAFA29,72 g
Vláknina10,98 g
Cukry224,69 g
Související témata:

Načítám