Hlavní obsah

Tři muži, jedna rodina. I takhle může vypadat láska

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Byli dva, teď jsou tři. Britové Edson a Emerson žili v registrovaném svazku, ale pak se oba zamilovali do dalšího muže. Takže nyní žijí v trojici a tvrdí, že láska má jednoduše mnoho podob a hlavně je bezmezná.

Článek

Začalo to celkem obyčejně. Obchodní manažer Edson (39) potkal svého budoucího manžela, učitele angličtiny Emersona (46), v roce 2008 v Madridu, kde tehdy oba pracovali. Zamilovali se do sebe, začali spolu randit a o dva roky později se vzali. A další léta žili jako každý jiný pár, byť homosexuální.

Nečekané setkání

Vše se změnilo v říjnu 2017, kdy se na jedné seznamce seznámili s jednatřicetiletým Sebastianem. Chvíli si jen tak dopisovali, koneckonců Edson a Emerson žili v Barceloně a Sebastian v dánské Kodani.

Nakonec se ale sešli, první schůzka se konala v italské restauraci v Barceloně. Během chvilky se prý ukázalo, že vzájemná přitažlivost není jen fyzická, ale že toho mají společného daleko víc, než by si mysleli. Mimo jiné třeba obrovskou lásku k józe, které se všichni tři aktivně věnují.

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina vášnivě provozuje jóguFoto: Profimedia.cz

Přesto tehdy ještě nikoho nenapadlo, že by z toho mohlo být něco víc. A to nejen kvůli vzdálenosti, která je dělila. „S Emersonem jsme se nikdy nepokládali za polyamoriky. Párkrát jsme tenhle životní styl, kdy spolu žijí více než dva lidé, probírali, ale nikdy by nás nenapadlo, že by se to mohlo týkat i nás. Vždy jsme si byli velmi blízcí a především si potrpíme na věrnost,“ popisuje Edson.

Jenže oběma se začalo po Sebastianovi stýskat a rozhodně to nebyla jen tělesná touha. „Prostě jsme se do sebe všichni tři zamilovali, nechtěli jsme být bez sebe. Naše životy se totálně změnily a my jsme si na vlastní kůži ověřili, že je možné milovat v jednu chvíli více než jen jednoho člověka,“ tvrdí Edson.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian (vlevo), Emerson (uprostřed) a Edson (vpravo) se spolu snaží trávit co nejvíc času Foto: Profimedia.cz

Tři chlapi, jedna rodina

A tak se v prosinci 2017 Edson a Emerson zeptali Sebastiana, zda by s nimi nechtěl žít. Výsledek? Je z nich tříčlenná chlapská rodina.

Někteří jejich milostné uspořádání kritizují, setkali se i s názory, že Sebastiana k sobě Edson a Emerson přizvali jen proto, že jim to po deseti letech soužití už moc neklapalo a potřebovali rozptýlení. Tohle ale všichni tři rezolutně odmítají. Jejich vztah je prý v podstatě stejný jako jakýkoli jiný monogamní vztah, jen mají o jednoho člena víc. „Jsme si všichni naprosto rovní. Já a Edson za sebou sice máme deset společných let, ale to nijak nesnižuje Sebastianův význam a jeho práva. O důležitých věcech hlasujeme, snažíme se vzájemně přizpůsobit tomu, co se ostatním líbí či nelíbí,“ vysvětluje Emerson.

Foto: Profimedia.cz

O důležitých věcech hlasují – ve třech to jde hravěFoto: Profimedia.cz

Jsou si oporou a snaží se pružně reagovat na to, jak se zrovna každý z nich cítí. „Když je jeden z nás nějak na dně, potřebuje víc pozornosti a péče, tak se tomu přizpůsobíme. Když se třeba dva z nás hádají, třetí se snaží spor zklidnit a zprostředkovat dohodu. To je mimochodem velmi užitečné,“ popisuje Emerson s tím, že nejdůležitější je, že spolu o všem mluví.

A jak to mají v posteli? Věrnost je podle nich základ. „To znamená, že s nikým mimo naši trojici nespíme. Jsme jen my tři. A mezi sebou? Někdy spolu mají sex třeba jen dva, když je ten třetí například někde na cestách. Ale vesměs se snažíme být vždy v trojici, být spolu,“ říká Emerson.

Co myslíte, mohou takhle být opravdu dlouhodobě šťastní?

Reklama

Související témata:

Načítám