Hlavní obsah
3,4
(15)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Chcete se blýsknout? Upečte si trojbarevné řezy, které na řezu vypadají naprosto úchvatně!

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
Těsto
  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Máslová vrstva
  • 100 g másla
  • 90 g cukru krupice
  • 2 ks žloutků
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml mléka
Na sníh
  • 2 ks bílku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička octa 8%
Článek

Postup

01.

Formu na biskupský chlebíček vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Čokoládu rozpusťte s máslem a postupně zašlehejte cukr, vajíčka a mouku. Pečte 15 minut při 180 stupních.

02.

Mezitím připravte máslové těsto: změklé máslo utřete s cukrem a žloutky, přidejte mouku s kypřicím práškem a podle potřeby mléko. Rozetřete na předpečenou brownies vrstvu a vraťte na asi 20 minut do trouby, dokud nebude špejle zapíchnutá do těsta po vytažení téměř suchá.

03.

Bílky o pokojové teplotě ušlehejte s cukrem a octem dotuha a lžící ze sněhu vytvořte na upečeném koláči špičky. Vraťte ještě na chvilku do trouby, aby sníh zpevnil a na povrchu zezlátl.

Reklama

Související témata:

Načítám