Hlavní obsah

Troufnete si na zelenou? Prohlédněte si 30 trendy kousků

Foto: Thinkstock

Zelená barva není příliš obvyklá, ale je o to zajímavějšíFoto: Thinkstock

Reklama

Zelená. Barva, kterou rozhodně nikdo nepřehlédne, ale málokdo ji má ve svém šatníku. Není sice populární jako ostatní výrazné barvy, zato když si ji obléknete, budete výjimečné. Chce to ovšem odvahu a umění kombinovat. Na dnešek jsme pro vás nachystali výběr 30 kousků, se kterými oslníte.

Článek

Zelená barva má mnoho odstínů, avšak nejvíce vynikne ve svém ostrém základu, kterým je trávová zelená. Pokud chcete být originální, jděte rozhodně do něho. Světlejší odstíny pak budou slušet blondýnkám, tmavé zase brunetkám. A že se zelené nevyhýbají ani celebrity, se můžete přesvědčit na fotkách.

Foto: Isifa

Na foto (zleva): herečky Elizabeth Rease a Izabella MikoFoto: Isifa

Foto: Isifa

Zelená sluší i vévodkyni z Cambridge Kate MiddletonFoto: Isifa

S čím kombinovat?

Nechce se vám do zelené (máte raději světlejší odstíny nebo milujete hnědou barvu?, tak nahlédněte do článků Od hlavy až k patě v jedné barvě? Zkuste to i vy! a Módní hnědá je v kurzu), protože nevíte, k čemu ji obléknout? Neházejte flintu do žita. Možná vás to překvapí, ale zelená je barvou pro každou příležitost. Hodí se jak ke sportovním outfitům, kde jí to nejvíce ladí s bílou, tak ji můžete vzít k elegantnímu modelu do práce. Slušet vám to bude například v jednoduchých zelených šatech, které doplňte černým projmutým sáčkem a lodičkami v téže barvě, nebo si jednoduše pořiďte lehký saténový top k černým uhlazeným kalhotám. Obávat se nemusíte ani zeleného kabátku či saka. Oživte jimi jednoduchou klasiku v podobě džínů a bavlněného trika.

A jaké doplňky vybrat? Zelená si také skvěle sedne se zlatou nebo světle červenou a lososovou. Proto klidně v doplňcích trochu přidejte „šťávy". Uvidíte, jak stylově budete vypadat třeba na party, nebo jen tak na kávě s kamarádkou. Vyhýbat se nemusíte této barvě ani při společenských akcích, jako jsou plesy a divadlo. Sofistikovaný look vytvoříte pomocí dlouhých šifonových nebo krajkových šatů v kombinaci se zlatými lodičkami a psaníčkem.

Foto: archiv firem

Na foto: vše Mango 249 Kč, 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Asos 990 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 840 Kč, Zara 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 449 Kč, H&M 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 399 Kč, 349 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 990 Kč, Asos 2000 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1740 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 1590 Kč, 600 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 499 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše H&M 399 Kč, 349 KčFoto: archiv firmy

Jak ještě víc zaujmout?

Milujete extravagantní modely? Zkuste si se svým šatníkem více pohrát. Vykouzlete oslnivé variace zelené s další výraznou a veselou barvou. Tou může být například modrá, banánově žlutá, ale i bláznivá růžová. Pozor ale, abyste to zase nepřehnaly a nevypadaly, jak se říká, „jako od kolotoče“. Mnohdy postačí v druhém odstínu zvolit jen jeden doplněk, kterým mohou být pásek, brož či čelenka.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, z-fashion.cz 409 KčFoto: archiv firem

Pokud jste ale naopak trochu skromnější a netroufáte si přímo na tyto odvážné modely, máme pro vás tip. Oživte svůj šatník prozatím jen zelenými botami nebo kabelkou. Tyto kousky se vám přinejmenším hodí k jakýmkoli černým šatům nebo kostýmku a dodají vám šmrnc.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, Ann Christine 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 399 Kč, Topshop 3200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 540 Kč, H&M 599 KčFoto: archiv firem

Možná vás po dnešním článku zelená barva začne více zajímat, pokud vám ale stále ještě nepřirostla k srdci, zkuste si například zamilovat odstín královské modré. Více se dočtete v článku Buďte výjimečné. V královské modré!.

Tak co? Zkusily jste zelenou? Jak vás baví? Anebo se na ni teprve chystáte? Podělte se s námi o své názory v diskusi!

Reklama

Načítám