Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte se na piknik v parku nebo hledáte inspiraci, co sbalit na malou svačinku na výlet? Ať už tak nebo tak, máme pro vás tip pro obě příležitosti. Vyzkoušejte tuňákové toasty.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 toastů
  • 1 balení světlého toastového chleba
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 kelímky cottage sýru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička kari koření
  • 1 ks cibule
  • 3 ks vejce
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 3 ks kyselých okurek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Cibulku, petržel a okurky nakrájejte nadrobno, z konzerv slijte přebytečnou šťávu a vše smíchejte společně s cottage sýrem. Přidejte kari, lžíci dijonské hořčice a lžíci olivového oleje.

02.

Vše ještě jednou řádně zamíchejte a natřete na polovinu plátků toastového chleba. Na namazané chleby položte dvě kolečka vajíčka, list ledového salátu a přiklopte druhým plátkem toastového chleba. Hotové toasty těsně zabalte do fólie a dejte do lednice uležet, aby se chutě promísily.

Související témata:

Načítám