Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chystáte se na piknik v parku nebo hledáte inspiraci, co sbalit na malou svačinku na výlet? Ať už tak nebo tak, máme pro vás tip pro obě příležitosti. Vyzkoušejte tuňákové toasty.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 toastů
  • 1 balení světlého toastového chleba
    1
    7
  • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
    4
  • 2 kelímky cottage sýru
    7
  • 1 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 1 lžička kari koření
  • 1 ks cibule
  • 3 ks vejce
    3
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 3 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibulku, petržel a okurky nakrájejte nadrobno, z konzerv slijte přebytečnou šťávu a vše smíchejte společně s cottage sýrem. Přidejte kari, lžíci dijonské hořčice a lžíci olivového oleje.

02.

Vše ještě jednou řádně zamíchejte a natřete na polovinu plátků toastového chleba. Na namazané chleby položte dvě kolečka vajíčka, list ledového salátu a přiklopte druhým plátkem toastového chleba. Hotové toasty těsně zabalte do fólie a dejte do lednice uležet, aby se chutě promísily.

Související témata:

Načítám