Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Na křehké těsto vystačíte s moukou, máslem, vejcem a špetkou soli, popřípadě můžete přidat trochu vody. A náplň? Vynikající je tuňák s cibulí!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
  • 1 balení listového těsta
    1
  • 1 ks hermelínu
    7
  • 1 konzerva tuňáka v oleji
    4
  • 1 ks červené cibule
  • 4 ks vejce
    3
  • 150 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Listové těsto rozložte na dno formy, okraje mohou mírně přesahovat. Dno propíchněte na několika místech vidličkou.

02.

Na těsto rozložte na plátky nakrájený sýr, okapaného tuňáka a plátky červené cibule. Vejce a smetanu rozšlehejte, osolte a opepřete. Nalejte na koláč a dejte do trouby. Koláč pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Místo tuňáka můžete koláč vyzkoušet i s uzenou makrelou.

Energetická hodnota celkem pro: 30 cm průměr formy
Energie11 960 kJ
Bílkoviny94,66 g
Tuky224,77 g
Sacharidy113,2 g
Sůl10,01 g
SAFA113,65 g
Vláknina4,81 g
Cukry19,9 g
Související témata:

Načítám