Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Tak trochu netradiční dezert k odpolední kávě? Tvarohové věžičky s lesním ovocem!

35 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 2 ks vejce
  • 60 g cukru moučka
  • 35 g hladké mouky
  • 35 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 hrnek borůvek
  • 1 hrnek malin
Článek

Postup

01.

Nejprve si upečte piškot. Žloutky vyšlehejte spolu s horkou vodou a polovinou cukru do hladké pěny. Pak do nich opatrně přimíchejte zbytek cukru, oba druhy mouky a sníh ze dvou bílků. Plech vystelte pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřete do vrstvy silné asi 4 mm. Skvělým pomocníkem vám jistě bude cukrářská stěrka.

02.

Plech s těstem pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 10–12 minut dorůžova.

03.

Hotové těsto nechte zchladnout, a pak z něj kulatou formičkou o průměru asi 4 cm vykrájejte kolečka (pokud formičku nemáte, vystačíte si i s malým hrníčkem a nožem). Mělo by jich být 24.

04.

Tvaroh rozmíchejte s cukrem nebo sirupem a pomocí cukrářské zdobičky udělejte na 2/3 piškotových koleček kroužky z tvarohu a na ten na kraje přimáčkněte borůvky a maliny. Na posledních 8 piškotků udělejte malý kopeček a na ozdobu přimáčkněte borůvku a malinu. Pokud máte malé výhonky máty, budou jim slušet i ty.

05.

Postupně na sebe vrstvěte piškotky s tvarohem a ovocem tak, aby vznikly třípatrové „sendviče“ s ozdobou nahoře. Potěší oko i chuťové buňky!

Z lesního ovoce můžete udělat i zmrzlinu, a to dietní.

Reklama

Související témata:

Načítám