Článek
Přijde vám tento koláč jako obyčejný makovec s jablky? Nenechte se zmást vzhledem. Ve skutečnosti je mimořádně vláčný, a navíc díky tvarohu skvěle zasytí.
Postup
01.
Neoloupaná jablka nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
02.
Žloutky prošlehejte s přírodním sladidlem, použila jsem panelu, což je sušená třtinová šťáva. Přidejte povidla a všechny zbývající suroviny kromě bílkového sněhu a pořádně promíchejte. Nakonec opatrně zapracujte i sníh.
Tip: Snažíte se vyhýbat přidanému cukru? Pak použijte povidla bez cukru.
03.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 35 minut při 170 °C.