Hlavní obsah
3,0
(1747)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Předsevzetí nepředsevzetí, ani v lednu by se člověk neměl mučit hlady. A pokud si neumíte (nebo spíš nechcete) život představit bez kousku něčeho sladkého, zkuste náš zdravější čokokoláč bez mouky. Stačí vám na něj jen 3 suroviny a díky jeho složení si ho můžete upéct třeba i k snídani!

10 min.
Příprava
10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 500 g jemného tvarohu
  • 4 vejce
  • 200 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (tam ji vždy po 30 vteřinách zamíchejte) rozpusťte a nechte trochu vychladnout.

02.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

03.

Do tvarohu (kupte ten v kostce) vmíchejte žloutky, zchladlou čokoládu a nakonec opatrně a po částech i bílkový sníh.

04.

Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte asi 40 minut při 160 °C, nebo dokud povrch nezpevní. Pozor ale, abyste koláč nepřepekli a nebyl suchý. Krájejte až po vychladnutí.

Tip: Těsto ochutnejte a případně trochu doslaďte medem nebo agávovým sirupem, pokud máte raději sladší moučníky.

Jaký recept s čokoládou děláte nejraději vy? 

Reklama