Hlavní obsah
3,8
(25)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Drobenka, malý zázrak, který povznese obyčejný ovocný koláč do cukrářského nebe. Základ drobenky je mouka, máslo a cukr, ale můžete ji připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte super koláč do formy!

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g másla
Náplň
  • 500 g tvarohu
  • 120 g cukru krupice
  • 1 ks vejce
  • 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 500 g čerstvého ovoce
Na vymazání formy
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Do velké mísy dejte mouku, krupicový a vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo a rukama vypracujte drobenku.

02.

Dvě třetiny drobenky rozprostřete na dno máslem vymazané kulaté koláčové formy. Základ koláče dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

03.

Mezitím ušlehejte tvaroh s cukrem, vejcem, vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Vmíchejte drobné lesní ovoce, nakrájené jahody nebo meruňky. Ovoce vybírejte podle chuti a sezony. Navrch dejte zbylou drobenku a koláč vraťte do trouby. Teplotu stáhněte na 180 °C a koláč pečte asi 30 minut.

Tip: Do drobenky, kterou budete sypat navrch koláče, můžete přidat ještě ¼ lžičky drcené vanilky.

Vyzkoušejte další tvarohový koláč s ovocem.

Reklama

Související témata:

Načítám