Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kakaová buchta z jednoduchého olejového těsta je potřena tvarohovo-pudinkovým krémem a pořádnou vrstvou čokolády se zakysanou smetanou.

35 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžička instantní kávy
  • 2 hrnky polohrubé mouky
    1
Krém
  • 2 hrnky mléka
    7
  • 2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 125 g másla
    7
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
    7
  • 1 lžička rumu
Poleva
  • 1 tabulka čokolády na vaření
    6
    7
  • 2 kelímky zakysané smetany
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink. Ještě do horkého zašlehejte změklé máslo, tvaroh a podle chuti ochuťte rumem. 

02.

Vejce ušlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem a olejem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a rozpustnou kávou a mléko a umíchejte těsto. Nalijte jej na plech vyložený papírem na pečení a ve středně vyhřáté troubě upečte. 

03.

Vychladlý plát potřete krémem, potom rozpuštěnou čokoládou vyšlehanou se zakysanou smetanou a libovolně posypte oříšky, mandlemi nebo čokoládovým zdobením.

Načítám