Hlavní obsah
3,0
(44)
Foto: Dark Moon Pictures, Shutterstock.com

Foto: Dark Moon Pictures, Shutterstock.com

Nevíte, co s rybízem? Už jste vyzkoušeli všechny recepty, které vás jen napadly, nebo ještě nedošlo na koláč? Tenhle je skvělý!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 300 g rybízu
  • 4 ks bílku
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g másla
  • 4 ks žloutků
  • 200 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Obraný a propraný rybíz necháte oschnout. Ze čtyř vajec oddělíte bílky a ušleháte z nich tuhý sníh. V míse smícháte 200 g polohrubé mouky spolu s práškem do pečiva. Vedle si utřete 250 g měkkého tvarohu s 200 g másla, čtyřmi žloutky, 200 g moučkového cukru – dohladka a jemně vmícháte sníh.

02.

Když se to všechno spojí, rozprostřete těsto na vymazaný a vysypaný plech a zasypete rybízem. Peče se v předehřáté troubě při 160 °C dozlatova a na talířku můžete ještě přicukrovat.

Také jako my milujete kombinaci tvarohu a ovoce? Vyzkoušejte nepečené tvarohové řezy s malinami.

Související témata:

Načítám