Hlavní obsah

Tygr v posteli a zebra v obýváku? Pusťte do bytu divočinu!

Foto: Westwing

Foto: Westwing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaké dekorace byste si měli pořídit, aby už příští rok nebyly nemoderní? Chybu rozhodně neuděláte, pokud do bytu pustíte divočinu!

Článek

Letos se zvířecí motivy vrátily nejen do našich skříní, ale zcela bez ostychu si je můžete pustit do bytu. Právě vzory, které připomínají exotická zvířata, budí nejen pocit vzdálených krajů a dobrodružství, ale i prázdnin či dovolené. Dovedou zútulnit a dodat šmrnc každému interiéru. Kde všude je můžete použít?

Kolik exotiky unese váš interiér?

S motivy tygra, leoparda, žirafy nebo zebry to nesmíte přehánět, ale tak je to se vším. Vzory jsou většinou výrazné, proto interiér dolaďujte vkusně. Menší prostory oživte doplňky, jako jsou polštáře, deka či předložka. U větších místností se nebojte zvířecím vzorem vytapetovat klidně celou jednu stěnu či na zeď pověste koberec.

K motivům kůže a kožešin se hodí nízké stolky, stoličky, odkládací koše i zajímavé nádoby na květiny. Do nich upřednostněte sušené exotické rostliny, nebo si naopak pořiďte květináče s bujnou zelení. Představte africké safari a inspirujte se tím, co byste tam potkali – ať už jsou to zvířata, rostliny nebo se zaměříte na barvy.

Klidné barvy, přírodní materiály

Už víte, co kam? Tak ještě zapřemýšlejte, čím tu divočinu vykompenzovat. Chybu neuděláte zemitými barvami – klidné odstíny hnědé, žluté, béžové, khaki zelené. Hodí se ale i červeno-oranžové a tmavě červené odstíny zapadajícího slunce či bílá barva nebo tmavší odstíny modré. Dobře je doplní i kov – třeba tepané kovové nádoby, svícny nebo nohy nábytku.

Stejně tak sáhněte po přírodním materiálu – dřevo všech druhů, klidně i neopracované, ratan, bambus, juta nebo proutí. Zvířecí motivy ladí i ke kamenné dlažbě nebo obkladu.

Divočina v obchodech

Protože jsou tyto vzory držákem, můžete na ně na trhu narazit kdykoli. Našli jsme pro vás pár tipů – tygra do postele, leoparda na šuplík nebo zebru do obýváku. Kolik prostoru jim dáte?

Foto: Archiv firem

Zleva: Protiskluzová rohožka Skibet, kokosové vlákno, 40 x 60 cm, v Ikea za 149 Kč. Kusový koberec Toledo 192, polyesterové vlákno imitující zebří kůži, krátký vlas, 155 x 190 cm, v e-shopu Můj koberec za 2299 Kč. Luxusní koberec, pravá hovězí kůže, šitý technikou patchwork, podšitý plstí, 171 x 240 cm, v e-shopu Senza Nábytek za 8660 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Prošívaný přehoz na postel, 220 x 240 cm, bavlna, v Kik za 429 Kč. Povlaky na polštáře Jill, sada 2 ks, bavlna, zip, 45 x 45 cm, v e-shopu Westwingnow za 397 Kč. Deka s gepardím vzorem, akryl a polybavlna, 160 x 220 cm, v e-shopu Rafail za 339 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Povlečení s gepardem, bavlna, zip, 140 x 200 cm a 70 x 90 cm, v Kik za 149 Kč. Povlečení Klasik leopard, hladká bavlna, zip, 140 x 200 cm, 70 x 90 cm, na Mall za 1090 Kč. Povlečení Stella s tygrovaným vzorem, mikroflanel, zip, 140 x 200 cm a 70 x 90 cm, v e-shopu České povlečení za 590 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Velkoformátová tapeta Zebra, vliesové i samolepicí, velikost od 116 x 150 cm až 450 x 347 cm, v e-shopu Top tapety na objednávku od 1258 Kč – 3999 Kč. Fototapeta Tygří srst, vliesová, 152,5 x 104 cm, v e-shopu Posters za 829 Kč. Tapeta Michalsky 3 Leopard, vliesová, lesklá, role 10,05 x 0,53 m, v Hornbachu role za 523 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Nábytková úchytka Clayre & Eef tygrovaná, keramika a kov, průměr 4 cm, v e-shopu Shop Decor za 49 Kč. Sada hrnků Wild Jungle, 4 ks, porcelán, průměr 12 cm, objem 450 ml, v e-shopu Westwingnow za 519 Kč. Luxusní dekorační nádoba Leopard, keramika, výška 33 cm, v e-shopu Malva Rosa za 1574 KčFoto: Archiv firem

Nejste si jisti, do jakého stylu byste rádi svůj domov ladili? Inspiraci najdete v článku 10 nejoblíbenější stylů bydlení.

Související témata:

Načítám