Hlavní obsah

Typologie lidí, které potkáte na vánočním večírku

Foto: thinkstock

Je tu čas firemních vánočních večírků. Užijte si je, i když ne všichni přítomní vám budou sympatičtíFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu čas firemních vánočních večírků! Nemůžete sice vědět, jak to letos dopadne, jedno ale jisté je. Určitě se mezi vašimi kolegy najde deset základních večírkových typů, které nechybí na žádné party.

Článek

Podle studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail, existuje celkem deset typů lidí, které na firemním vánočním večírku zaručeně potkáte. A dokonce je prý jedno, zda je vaše firma malá nebo jde o obrovský nadnárodní koncern, a nezáleží prý ani na tom, v jakém odvětví pracujete. A tohle je těch zmiňovaných deset typů lidí.

1. Slibotechna

Nejvíce o něm slyšíte před večírkem. Slibuje, jak to roztočí, popisuje, jak ovládne taneční parket a domů půjde jako poslední. Nakonec ale vydrží maximálně devadesát minut, pak mu dojde energie a skončí někde v rohu se sklenkou sodovky.

2. Sexuální loudil

Nejdřív to začne vcelku nevinně, donese vám drink, zatančí si s vámi, mile si popovídáte. Jenže pak se od vás nehne ani na krok, a jakmile hladina alkoholu v jeho krvi dostatečně stoupne, přijde s „nabídkou kvalitního sexu“.

Foto: isifa

Neexistuje večírek, na němž by se neobjevil alespoň jeden člověk, který pod vlivem alkoholu dostane erotické choutkyFoto: isifa

3. Nečekaný pravdomluvec

Celý rok mlčel, možná jste si ho ani nikdy nevšimli. Nikdy neutrousil jediné slovo o tom, že má mizerný plat, šéf ho dusí a podobně. Jenže alkohol s ním dělá divy, a najednou všichni slyší, jak je těžké pro tuhle firmu pracovat, jak v ní nic nefunguje, jak má, jak je vedení neschopné. Jestliže disponuje nějakými tajnými interními informacemi, buďte si jistí, že kolem půlnoci už tajné rozhodně nebudou.

4. Kouzelník Houdini

Půl roku před večírkem je aktivní, chce pomáhat s plánováním party, má spoustu nápadů, které jsou ale vlastně nerealizovatelné a ani by se na večírek nehodily. Na večírku ale vypije jeden či dva drinky a velmi nenápadně, přesně jako eskamotéři, zmizí. Nejčastěji jde o novopečené rodiče, případně lidi, kteří jsou čerstvě zamilovaní.

5. Černý kůň

Celý rok je to ztělesnění ctnosti. Nepřipije si, ani když se jeho kolegovi narodil syn, a na opačné pohlaví se ani koutkem oka nepodívá. Najednou má ale pocit, že může vše. Pije na účet svých kolegů, rozhodně se nešetří, osahává kolegyně a chová se jako zvíře.

Foto: thinkstock

Někteří lidé nemají firemní večírky příliš v oblibě, slušnost je ale zúčastnit seFoto: thinkstock

6. Klíště

Na začátku večírku se přisaje na svého šéfa a nehne se od něj. Je to ten člověk, který se jako jediný směje šéfovu nadmíru trapnému vtipu, obdivně pokyvuje nad líčením jeho plánů na rozvoj firmy, zve ho na panáky a snad i po použití toalety za něj spláchne.

7. Plačka

Je to člověk, který nedokáže (nebo ani nechce) nechat své osobní problémy za dveřmi svého bytu. Každý, kdo kolem něj jen projde, se hned dozví, jak rozervané má srdce, jak je jeho život těžký. Leckdy večírek v podstatě propláče na ramenou svých kolegů.

8. Tanečník

Bývá to zástupce starší generace a pro tento večer patří parket jen jemu. Nebude tančit s vámi, ale pro vás. Celý rok čekal na své velké vystoupení a nehodlá ho promarnit, přece netrénoval kreace z Horečky sobotní noci zbytečně.

Foto: thinkstock

Na většině party se i tančí. Jenže když to někdo přežene, bývá spíš k smíchuFoto: thinkstock

9. Organizátor

Je to mozek celého večírku. Téměř celý rok se věnoval jeho organizaci, vše naplánoval s vojenskou přesností a běda každému, kdo se pokusí JEHO akci narušit. Neuposlechnutí jeho rozkazu se trestá smrtí! Máte chuť na pivo? Zapomeňte, protože na řadě jsou nyní speciální vánoční koktejly. Odmítnout nelze, jinak se organizátor přestane ovládat!

10. Nevítaný host

Většinou je to kamarád či partner některého z vašich kolegů. Neúčastní se večírku od začátku, ale jen tak náhodou se staví, protože to měl po cestě. A protože přece patří k Milušce z účtárny, je součástí „party“ a urputně se snaží to všem dokázat. Utěšuje plačku, nenápadně odstraní klíště od stolu šéfa, tomu pak poradí nějaký bezva trik, který vaši firmu posune dopředu, a nakonec trumfne tanečníka, když předvede dokonalé pohyby Patricka Swayzeho z Hříšného tance.

Tak co, poznali jste v některém z večírkových typů své kolegy?

Reklama

Načítám