Hlavní obsah

Ukázkově krásné nohy? Držte se těchto 4 rad a do léta jsou vaše!

Foto: Thinkstock

Chcete mít ty nejkrásnější nohy na celé pláži? Tak na tom začněte makat!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemůžete se dočkat léta, až vytáhnete šortky a vystavíte na odiv své bezchybné nohy? Máme pro vás několik rad, díky kterým dosáhnete toho, že vaše nohy budou krásné, lesklé a perfektně tvarované!

Článek

Za krásné nohy jsou nejčastěji označovány dlouhé a štíhlé. Pokud vaše výška zrovna neodpovídá definici nohou vedoucích až do nebe, nemusíte hned ztrácet naději. Ukázkové nohy, za kterými se každý otočí, můžete mít i tak. Stačí, když zapracujete na tom, aby byly hladké, lesklé, pevné a dokonale vytvarované.

Víte, jak na to? Držte se následujících rad!

Zaměřte se na banální ale účinné cviky

Nemusíte vlastnit kompletní fitness výbavu, abyste efektivně posílili všechny důležité svalové skupiny na nohách. Bohatě si vystačíte se svým vlastním tělem.

„Nekorunovaným králem všech cviků na spodní polovinu těla je obyčejný dřep. Postavíte se do mírně rozkročeného postoje, lehce vytočíte špičky tak, aby kolena směřovala stejným směrem, přičemž hloubku dřepu volíte tak, aby vám byla pohodlná,“ popisuje Tereza Semrádová, trenérka a zakladatelka pohybového studia Fascinace.

Podobně komplexní cvik je známý výpad vpřed i vzad. Jak dřepy, tak výpady je vhodné cvičit alespoň po třech po sobě jdoucích sériích, které budou mít ideálně 10 až 15 opakování.

V případě, že potřebujete vytvarovat spíše dolní části nohou, tedy lýtka a kotníky, trenérka Tereza Semrádová doporučuje další jednoduchý cvik: „Postavte se na kraj schodů tak, aby půlka chodidel byla ve vzduchu ze schodů a zde se jen vytahujte na vysoké pološpičky a poté nechte paty klesnout níž pod hranu schodu.“

Foto: Thinkstock

Cvičení je ke zpevnění nohou nezbytnéFoto: Thinkstock

Choďte a běhejte

Stejně jako je posilování nezbytné pro vytvarování nohou, tak nesmíte zapomínat na aerobní činnosti, pokud chcete nohy zeštíhlet. Nejsnadnějším, ale také velmi zdraví prospěšným způsobem je svižná chůze.

Ideálně byste měli chodit alespoň šest dní v týdnu a denně ujít 10 tisíc kroků, což přibližně odpovídá 7 km. Výsledkem bude nejen kýžený pokles na váze, ale i o mnohem lepší kondička, díky které se i ti méně zdatní budou moci pustit do pravidelného běhu. Později tak můžete ob den střídat chůzi s 30- až 45minutovým během.

Držte se zdravého jídelníčku

Racionální stravování je zkrátka základem všeho. Nejen štíhlých nohou, ale obecně zdravého vitálního těla i duše. Jeho pravidla jsou ale jednodušší, než se zdá. Jezte menší porce v pravidelných intervalech. Zařazujte co nejvíce přirozených nezpracovaných potravin, jako je čerstvá zelenina, ovoce, vejce, libové maso a luštěniny. Důležitý je také vyvážený poměr bílkovin, zdravých tuků a sacharidů.

Foto: Thinkstock

Zvláčňující krémy vaší pokožce výrazně prospějíFoto: Thinkstock

O své nohy pečujte

Krásné nohy nejsou jenom štíhlé, ale také hebké a jemné na dotek. Toho dosáhnete pouze průběžnou péčí.

„To znamená při koupeli zbytečně pokožku nevysušovat horkou vodou, naopak stimulovat krevní oběh střídáním proudů studené a teplé vody, poslední by vždy měla být studená, a po každé koupeli vtírat ještě do mokré pokožky hydratační krém, olej nebo mléko a na stehna skořicový gel, který přes noc prohřeje podkoží, a pomáhá tak stimulovat lymfatický systém,“ radí odbornice na klasickou a estetickou dermatologii Petra Samková z estetické kliniky Petra Clinic.

Opomíjet by se nemělo ani šetrné odstraňování chloupků na nohou. „V případě holení měňte alespoň každé tři týdny žiletku, aby měla stále ostré břity. Tupá žiletka pokožku zbytečně dráždí. Také doporučuji holit nohy ve sprše nebo při koupeli s kvalitním holicím gelem nebo pěnou, nikdy ne nasucho. Teplá voda roztáhne póry a změkčí chloupky, což předchází podráždění kůže,“ dodává dermatoložka.

Foto: Archiv firem

Do léta času dost, ale už nyní byste na svých sexy nohách mohla zapracovat. Zde vám přinášíme malé nákupní tipy!Foto: Archiv firem

Těšíte se až v létě předvedete své krásné nohy?

Reklama

Související témata:

Načítám