Hlavní obsah

Umyvadlo za cenu auta? Ano, ale máme i levnější tipy!

Foto: thinsktock

Umyvadlo může být nejen praktické a užitečné, ale i krásné a originální!Foto: thinsktock

Reklama

Víte, bez čeho se v koupelně neobejdete? Podle statistik je to umyvadlo. U něj trávíte nejvíce času a používáte ho během dne nejčastěji. Možná proto k němu přistupujete jako k ryze „pracovní“ věci a spíš než na vzhled hledíte na velikost a cenu. Ale i umyvadla dokážou být krásná a zajímavá, podívejte se!

Článek

Způsobů, jak lze udělat z obyčejného umyvadla umělecký kousek, který se stane ozdobou koupelny, existuje hned několik. Stačí místo tradiční glazované keramiky sáhnout po sklu, travertinu, dřevu nebo barevném polyuretanu. Anebo opustit tradiční tvar a zkusit to zcela jinak! Zde jsou umyvadla, jejichž autoři se těmito pravidly řídili.

Když milujete sklo, není co řešit

Sklo je díky své transparentnosti ideální materiál do malých prostorů. Tak proč si ho nedopřát třeba v panelákové mini koupelně? Na cenu se vymlouvat nemusíte, protože za kulaté ICE o průměru 42 centimetrů dáte v Sapho koupelnách přijatelných 2290 korun.

Foto: sapho koupelny

Foto: sapho koupelny

Klasika, která se vybarvila

Zaujmout mohou i klasická keramická umyvadla opatřená glazurou. Tedy když výrobce zamění obyčejnou bílou za barevnou, jako je to v případě umyvadla Morning large. To má velikost 60 x 40 centimetrů a internetový obchod koupelny-sanita.cz ho nabízí za 3528 korun.

Foto: koupelny sanita

Foto: koupelny sanita

Ideální pro cestovatele

Celou kolekci pro milovníky světových metropolí připravila společnost Roca. Její umyvadlo Urban určené k osazení na desku totiž zvenku zdobí siluety známých měst. Jen na vás záleží, zda dáte přednost „výletu“ do Berlína, Barcelony, New Yorku, Londýna či Ria. Na rozdíl od letenek na peníze koukat nemusíte, cena je u všech jednotná, a to 6695 korun.

Foto: roca

Foto: roca

Mexické vzory v české koupelně? Proč ne!

Zajímavý design a ruční malba zdobí originální mexická umyvadla Fuente od společnosti La Lagartija. Tohle se jmenuje Flowers a lze ho umístit například na dřevěnou desku, pult obložený obklady nebo na koupelnovou skříňku. Má průměr 42 centimetrů a stojí 6990 korun.

Foto: la lagartija

Foto: la lagartija

Tip redakce: Další kousky do menších prostor najdete ve článku 10 tipů pro malé koupelny. Jak je vylepšit?.

Jenom je pohladit!

Z barevného a na dotyk příjemného polyuretanu jsou vyrobena umyvadla Salvagente, která v sobě spojují krásu, originalitu a funkčnost. Že vám připomínají záchranné kruhy? Ano, jsou jim velmi podobné. A díky své pružnosti a poddajnosti vás mohou zachránit od nejednoho úrazu v koupelně. Jen ta cena je jiná. Umyvadla značky BO!NG stojí 9990 korun.

Foto: bong

Foto: bong

Když začínají experimentovat slavní

Tak trochu jiné umyvadlo navrhl i slavný designér Philippe Starck. Ve své kolekci Duravit Starck 1 obliny nahradil trojúhelníkovým tvarem a nechal ho opatřit povrchovou úpravou WonderGliss, která vytváří dokonale hladký povrch, na němž se neusazují nečistoty. Doporučená cena v prodejnách Mondo Ceramica je 11 760 korun.

Foto: mondo ceramica

Foto: mondo ceramica

Tak tohle je opravdu bio

Samostatně stojící dřevěné umyvadlo si můžete vybrat buď z modřínu, nebo dubu. Rozhodně se nemusíte bát, že by dlouho nevydrželo – spoje má lepené kvalitním vodovzdorným lepidlem, je vyrobené z dokonale vyschlého dřeva, které už tolik nepracuje, a navrch ho výrobce ošetřil pěti vrstvami ochranného oleje. Firma Keliwood ho nabízí za 12 000 korun.

Foto: keliwood

Foto: keliwood

Tip redakce: Pokud máte velkou koupelnu, zjistěte si, zda jsou pro vás Dvě umyvadla: Nutnost, nebo vyhozené peníze?.

Jako v době kamenné

Travertin zvolila firma Boxart na výrobu své koupelnové kolekce Virtů. Umyvadlo určené k posazení na desku má tvar kruhu o průměru 42 a výšce 15 centimetrů. Doporučená cena v prodejně Aqua Trade je 22 848 korun.

Foto: aqua trade

Foto: aqua trade

Inspirováno elegancí labutě?

Volně stojící umyvadlo jménem Muse značky Catalano na první pohled upoutá svým jednoduchým a velmi ladným tvarem. Má velikost 60 x 37 a výšku 85 centimetrů. Na výběr máte ze tří barevných provedení. Základní bílou doplňuje ještě stříbrný a černý model. Zatímco za první zaplatíte 50 400 korun, druhé dva přijdou ve studiu Mondo Ceramica na 84 000 korun.

Foto: mondo ceramica

Foto: mondo ceramica

Umyvadlo za cenu auta

Na první pohled na něm není nic závratného – jde o „obyčejný“ válec, který je nahoře zkosený. Ale umyvadlo Soffi patří k nejluxusnějším a nejdražším na našem trhu. Za produkt vysoký metr a s průměrem 50 centimetrů dáte u firmy Aqua Trade 264 096 korun!

Foto: aqua trade

Foto: aqua trade

Zaujala vás barevná umyvadla, nebo raději zůstanete u bílé klasiky? A byli byste ochotní dát za umyvadlo stejné peníze jako za auto? Napište to v diskusi pod článkem ostatním!

Reklama

Načítám