Hlavní obsah

Utajený elixír zdraví? Hliníková fólie prý pomůže od teploty, únavy i revmatu

Foto: Andrey_Popov, shutterstock.com

Necítíte se dobře, ale ještě nechcete k lékaři? Zkuste nějakou alternativní metodu léčby. Možná vám pomůže obyčejný alobal!Foto: Andrey_Popov, shutterstock.com

Reklama

Která z vás nemá doma roli alobalu? Je to téměř neuvěřitelné, ale tato kuchyňská pomůcka prý poslouží i jako první pomoc při léčbě mnoha zdravotních obtíží!

Článek

V souvislosti se zdravím se o hliníku hovoří spíše negativně. „Hliník je toxickou zátěží pro náš organismus, protože se s ním setkáváme prakticky všude. Z hliníku se vyrábí nádobí, je obsažen v obalech potravin, je součástí nápojů," uvádí Ing. Jana Peffková, certifikovaná biorezonanční a detoxikační terapeutka z biocentra NaturoMed.

„Dalším zdrojem hliníku je kouření tabáku a marihuany, ale také používání mnoha kosmetických produktů, například krémů na opalování, deodorantů. Hliník je součástí léků a je v pomocných složkách očkovacích vakcín, často ve spojení s železem, kdy vytváří biochemicky-reaktivní sloučeninu,“ vyjmenovává dále Jana Peffková.

Medicína i touha po zdravějším životním stylu se snaží množství hliníku v našem životě spíše omezit. Přesto existují „prověřené“ babské rady, které popisují neuvěřitelné možnosti využití hliníkové fólie. Možnosti léčebného užití popsali i někteří vědci, mezi prvními ruský vědec A. V. Skvorcov nebo rakouský psychoterapeut Wilhelm Reich, pracuje s ním ale i čínská medicína a alternativní lékaři.

Foto: sportpoint, shutterstock.com

Využití aluminiové fólie třeba při sportu je rozšířené, protože jde o mimořádně dobrou tepelnou izolaciFoto: sportpoint, shutterstock.com

Zbavte se únavy

Alobal máte jistě doma. Nehodí se ale jen při pečení nebo na zabalení svačiny. Pokud se cítíte často unavení nebo máte potíže se spánkem, zkuste alobalový obklad. Stačí nastříhat fólii na proužky a uložit do mrazáku. Když vás přepadne únava, vyjměte pruh alobalu a umístěte ho na čelo, tváře nebo jen na oční víčka a nechte na místě, dokud neucítíte, že jsou svaly osvěžené a únava je pryč.

Zachraňte si klouby

Doktor Skvortsov se zaměřil mimo jiné na využití hliníku při léčbě zánětlivých onemocnění kloubů. Artritida, ischias, dna, revmatické bolesti, ale i pouhé namožení se dle jeho závěrů dá léčit právě přikládáním hliníkové fólie. Postižené místo obalte, zafixujte obvazem a nechte klidně celou noc. V terapii pokračujte po dobu deseti dní, poté by měly bolesti odeznít.

Zní vám to neuvěřitelně? „Žádné důkazy o účinku, kvalitně provedené studie, ve kterých by byl možný efekt porovnáván oproti placebu, nyní nemáme,“ připouští farmakolog Jiří Slíva, MD., PhD. „Ale je známé využití hliníku třeba v podobě octanu hlinitého, využívaného k obkladům například u podvrtnutého kotníku,“ připomíná odborník. Za zkoušku to tedy zřejmě stojí.

Foto: Lorena_Fernandez, shutterstock.com

Tento údajně účinný prostředek například na bolest kloubů máte patrně doma všichniFoto: Lorena_Fernandez, shutterstock.com

Zameťte s nachlazením

Zabalit nohy do hliníkové fólie údajně pomáhá i proti chřipce nebo nachlazení. Při prvních příznacích zkuste na dvě hodiny zabalit obě nohy do silnější vrstvy alobalu, stačit by mělo pět vrstev, které prokládejte obvazem nebo nějakou bavlněnou látkou. Po hodině sejměte a za další dvě hodiny postup zopakujte. Opakujte každý den po dobu jednoho týdne.

První pomoc při popáleninách

Alobal pomáhá i při zklidnění popálenin. Pokud se jedná o menší popáleninu, můžete postižené místo nejprve zchladit tekoucí studenou vodou. Poté důkladně osušte tkaninou, která nepouští chloupky, a překryjte sterilní gázou a hliníkovou fólií, která by měla pomoci zmírnit bolest a předejít nevratnému poškození tkáně. Dnes se již prodávají speciální náplasti s hliníkovou fólií (např. Aluminaid).

Máte s hliníkovými obklady vlastní zkušenosti? Podělte se o ně.

Reklama

Načítám