Hlavní obsah

V jakých botách sportovat? Máme 10 tipů!

Foto: Isifa

I při sportu můžete být trendyFoto: Isifa

Reklama

Chcete, aby vás sportování nebolelo? Tak si pořiďte dobré boty. U nich začíná i končí to, zda vás daný sport bude bavit. Zahoďte staré prošlapané kecky a investujte do svého zdraví. Vykročte tak do jara správnou botou!

Článek

Zdá se to jako banalita, ale skutečně právě chodidla mohou za to, jestli vás z aktivního pohybu bude bolet tělo, nebo ne. Proto si je hýčkejte, a podle zvoleného sportu si vsaďte na ty správně odpružené podrážky. Každý sport potřebuje trochu něco jiného.

Na běh do přírody

Běžet s nimi můžete do všech terénů, od upravených stezek a cest až po technicky náročné horské povrchy. Boty Terra Momentus od Newton Running mají podešev s ochrannou pružnou membránou, svrchní část je vyrobena z husté síťoviny, aby bránila pronikání drobných nečistot. Cena je 3660 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Pro milovníky tenisu

Na tenis potřebujete boty, na něž je při výpadech i dobíhání míčku absolutní spoleh. Adidas adipower Barricade jsou přesně to, co potřebujete. Mají anatomicky tvarovanou vložku i dynamické odpružení v celé části obuvi. Péřová konstrukce vám dodá výkon, ať jste začátečník nebo pokročilý. Pořídíte je za 2879 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Ve stylu horolezců

Abyste se vydrápali až na samotný vrchol skály, pomůžou vám botky, které nekloužou a pevně drží na stěně. Rebel Lu Rockpillars jsou určené širokému spektru lezců. Mají mírně prohnutou podešev, perfektně řešenou patu a velice pohodlnou špičku. Celá lezečka je podšitá pro větší komfort. A cena? 1890 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Pro běžecké závodníky

Bota Nike Zoom Elite+ 5 je lehká, rychlá a bezpečně podrží nohu. Přináší cirkulaci vzduchu a pohodlí díky rozsáhlým síťovinovým zónám. Je připravena na technologii Nike+, což ocení lidé, kteří rádi běhají s hudbou a chtějí si změřit rychlost, vzdálenost, čas a spálené kalorie. Cena je 3190 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na trip ve vedru

Už se vám někdy stalo, že jste si v otevřených sandálech ukopli palec? S Keen Willow Sandal se toho nemusíte bát. V bezpečí jsou i vaše ostatní prsty. A navíc celé chodidlo, které tak v sandálech zvládne průchod řeky, ale i drsný terén. Dobrá botka do města i do přírody stojí 1990 korun.

Foto: Willow sandal

Foto: Willow sandal

Pro bosonožky

Nike Free Running +3 – jejich podrážka simuluje chůzi na boso. Je skvělá pro ty, co nejen holdují tomuto stylu, ale i coby zdravotní bota například pro ploché nohy, po zraněních achilovek... Pomůže totiž aktivovat málo zapojované svaly a tím posílí chodidlo i celou spodní část dolní končetiny. Cena je 2990 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na golfový mač

Nová kolekce golfových bot Footjoy Lopro přichází s atletickým vzhledem a pocitem. Jde o moderní sportovní design spojený s mnohdy vyžadovaným komfortem. Na vrchní část boty je použita měkká, ohebná a příjemná kůže. Firmou Footjoy je zaručena nepromokavost po dobu jednoho roku. To vše za cenu 2520 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zvládnete pochod Praha – Prčice

Ujdete v nich spoustu kilometrů, bez toho, aniž byste cítili kamínky v podrážce nebo vás celkově bolely nohy. Podrážka z vibramu vám v tom pomůže! Navíc Avian Light Sport Merrell má i goretexovou membránu, takže dýchá, ale chrání před mokrem. Skvělé botky na outdoorové aktivity, ale i běžné nošení. Cena je 2999 korun.

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

S kolem a dokola

Mnohem lépe se vám pojede ne v klipsnách, ale v nášlapných pedálech. Jízda je tak nejen bezpečnější, ale i více využijete všechny svaly nohou, takže vám váš miláček nebude tolik ujíždět. Vsadíte-li na stylovou botu Sport do těchto pedálů Specialized, nebude litovat. A to za cenu 2090 korun stojí, ne?

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na horskou túru

Foto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Právě přišel čas na nákup nových bot na sportování. Stačí si vybrat správně. Co říkáte?

Reklama

Související témata:

Načítám