Hlavní obsah

V pondělí do školy? Těchto 10 věcí zpříjemní školákům nástup!

Foto: Thinkstock

Chcete, aby se váš potomek do školy těšil? Našli jsme 10 věcí, které vám k tomu pomůžouFoto: Thinkstock

Reklama

Aktovku či penál pro prvňáčka možná přinesl Ježíšek, ten zbytek je ale na vás. A na nákup všeho potřebného máte už jen pár dní. Co pořídit, abyste splnili seznam ze školy a zároveň potěšili školáka?

Článek

Nástupem do první třídy se dítěti změní život. Dny plné her a zábavy vymění za vyučování, kde musí dávat pozor a poslouchat paní učitelku. I když se třeba prvňák do školy těší, možná ho pár dní před začátkem školního roku přece jen přepadnou pochybnosti. Zpříjemněte mu co nejvíc krok do neznáma a potěšte ho pěknými vychytávkami.

Retro cvičky Jarmilky

Doby, kdy děvčata cvičila v modrých a kluci v červených trenýrkách, jsou naštěstí pryč, klasické cvičky, zvané také Jarmilky, ale na trhu zůstaly. Prodávají se i barevné a potištěné. Jejich výhodou je bílá podrážka, která nenadělá v tělocvičně šmouhy. Retro cvičky lze koupit za 145 Kč.

Bačkory do sáčku

I školní bačkory mají mít světlou podrážku, pohlídejte navíc, aby neklouzaly. K přezůvkám pořiďte i speciální sáček, tento s traktorem má výhodu v tom, že se dá nosit i na zádech jako batůžek. Stojí 196 Kč.

Foto: e-shop Obuvpolicka, Emipo

Bez cviček a hezkého sáčku se ani letos vaše dítě neobejdeFoto: e-shop Obuvpolicka, Emipo

Razítko se jménem

Možná vás to překvapí, ale některé školy dnes vyžadují, aby prvňáci měli razítko se jménem. Je to docela praktické, označíte jím všechny potřeby svého potomka a nedochází k záměnám. Tohle je navíc opravdické dospělácké. Stojí kolem 260 Kč.

Desky na první písmenka

Zcela nezbytný je v případě prvňáčka nákup desek na písmenka a čísla, kterými vlastně škola začíná. Do desek si je dítě po vystříhání pohodlně a přehledně uloží a nebudou se mu toulat po aktovce. Tyto růžové ocení holčičky, stojí 69 Kč.

Foto: Trodat, Teddy Bear

Aby měl ve všem pořádek, ocení váš malý žáček osobní razítko i hezké deskyFoto: Trodat, Teddy Bear

Pro čtenáře záložku

Možná váš potomek jde do školy už jako čtenář, a když ne, stane se jím za pár měsíců. Aby večer před spaním nemusel složitě hledat v knize, na které stránce předchozí večer skončil, pořiďte mu záložku. Třeba tuto se zvířaty za 40 Kč.

Sladkosti v kornoutu

První školní den je nezapomenutelný, zpříjemnit dítěti vstup do nového kolektivu můžete tím, že mu pořídíte pro spolužáky kornout plný sladkostí. Pokud sladkému nefandíte, naplňte ho třeba sušeným ovocem. Tento velký 70 cm se prodává za 363 Kč.

Foto: E-shop Duhovykramek, Scout

Sladké i čtení může být pro děti vášní. Buďte připraveni na obě varianty!Foto: E-shop Duhovykramek, Scout

Na ruku hodinky

Dítě nástupem do školy získá dojem, že je už velké. A každý velký má vlastní hodinky. Pokud netrvá na klasických, pořiďte digitální. Když se rozhodnete pro ručičkové, motivujte dítě, aby se je rychle naučilo. Tyto se prodávají za 590 Kč.

Kouzelné pero

Usnadněte dítěti psaní a pořiďte mu gelový roller FriXion Clicker 05 značky Pilot. Výhodou je provedení bez víčka, které děti často ztrácejí, a hrot o průměru 0,5 mm, který zajistí tenkou stopu a hladké psaní. Hodí se i speciální inkoust Metamo, který lze vymazat a znovu přepsat, a to dokonce několikrát za sebou. Pero má výměnnou náplň a prodává se za 77 Kč.

Foto: Timex, Pilot

Na hodinu nepřijdou pozdě, a navíc je bude bavit i psaníFoto: Timex, Pilot

Kufřík na malování

Všechny potřeby na malování od vodovek až po štětce snadno uklidíte potomkovi do praktického kufříku. Vybrat si dítě může z mnoha dětských motivů, do tohoto z lamina se vejdou i sešity velikosti A4. Prodává se za 110 Kč.

Desky proti ohýbání

Aby všechny prvňáčkovy sešity neměly po týdnu školy zohýbané stránky, kupte mu na ně desky. Vybrat si můžete různé motivy, lepší jsou ty s gumičkou. Obsah udrží uvnitř za každou cenu. Třeba ty s oblíbeným T-Rexem přijdou na 74 Kč.

Foto: Archiv, Karton P+P

Pořádek musí být – v kufříku i krásných deskáchFoto: Archiv, Karton P+P

Zbývá posledních pár dnů a z vašeho potomka se stane školák. Udělejte mu radost a pořiďte mu nějakou školní vychytávku. A pokud máte hluboko do kapsy, našli jsme pro vás opravdu levné školní pomůcky. Najdete je dnes v rubrice Nákupy.

Reklama

Načítám