Hlavní obsah
Foto: OlegPandaBoev, Shutterstock.com

Foto: OlegPandaBoev, Shutterstock.com

Zkuste tuto alternativu nezdravé kalorické bomby. Uvidíte, že si pochutnáte.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks bulek
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 plátek čedaru
    7
  • 1 list hlávkového salátu
  • 1 ks rajčat
  • 1 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 lžička bazalkového pesta
    7
    8
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička řepkového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Vaječný burger je snadný na přípravu. Navíc je mimořádně chutný a představuje skvělou odlehčenou alternativu klasických těžkých burgerů. Když přidáte plátek červené řepy, získáte netradiční kulinářský zážitek.

Postup

01.

Housku rozřízněte na půlku, rozkrojené strany zakápněte malinko olivovým olejem nebo potřete pestem a lehce zapečte v troubě. 

02.

Mezi tím připravte na pánvi na řepkovém oleji volské oko tak, aby žloutek nebyl úplně tuhý. Nakrájejte plátek rajčete, okurky, salát, cibuli a sýr. 

03.

Vyjměte teplou housku, položte na spodní díl plátek sýra, volské oko, okurku, rajče, cibuli, salát (pořadí nerozhoduje) a máte hotovo.

Zaujal vás náš recept?

Související témata:

Načítám