Hlavní obsah

Vaječný burger s okurkou a rajčetem

Hodnocení:
(17)
Foto: OlegPandaBoev, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Ing. Pavlína Dostalíková, MBA z Institutu zdravého životního stylu – NutriCentrum, burgery neschvaluje vůbec. Její syn ale jednou připravil takovou pochoutku, kterou jako alternativu nezdravé kalorické bomby vzala na milost. Zkuste ho i vy, na svoji jednoduchost je opravdu vydatný.

Ingredience pro:
1 porci
  • 1 hamburgerová houska
  • 1 vejce
  • výraznější sýr (čedar, niva, gouda)
  • 1 list salátu
  • 1 rajče
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžička zeleného pesta
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička řepkového oleje
Článek

Vaječný burger je snadný na přípravu, o čemž svědčí fakt, že jej zvládne připravit i synek Pavlíny Dostalíkové. Navíc je mimořádně chutný a představuje skvělou odlehčenou alternativu klasických těžkých burgerů. Když přidáte plátek červené řepy, získáte netradiční kulinářský zážitek.

Postup

Housku rozřízněte na půlku, rozkrojené strany zakápněte malinko olivovým olejem nebo potřete pestem a lehce zapečte v troubě. Mezi tím připravte na pánvi na řepkovém oleji volské oko tak, aby žloutek nebyl úplně tuhý. Nakrájejte plátek rajčete, okurky, salát, cibuli a sýr. Vyjměte teplou housku, položte na spodní díl plátek sýra, volské oko, okurku, rajče, cibuli, salát (pořadí nerozhoduje) a máte hotovo.

Zaujal vás náš recept?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama