Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vajíčková polévka patří k velmi rychlým a levným večeřím. Chutná dětem i dospělým.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 ks vejce
    3
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 hrst hladké mouky
    1
  • 1 ks bujonu
  • listová petržel
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 ks mrkve
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do rychlovarné konvice dejte vařit asi 1,5 l vody. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo (3 cm plátek), přisypte hladkou mouku a připravte zlatavou jíšku.

02.

Do jíšky naklepejte vajíčka a rozmíchejte je, aby byla úplně suchá. Pak vše zalijte vroucí vodou, podle chuti můžete přidat kostku bujonu. Přidejte špetku muškátového oříšku, a pokud chcete, aby polévka měla výraznější barvu, můžete do ní nastrouhat mrkev.

03.

Vše nechte ještě chvíli povařit a přidejte na jemno nasekanou petrželku. Za 10 minut máte hotovo!

Související témata:

Načítám