Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát s fazolkami a vejci podávejte klidně jako samostatné plnohodnotné jídlo. Záleží jen na velikosti porce.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 12 ks cherry rajčat
  • 1/2 hlávky listového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 400 g sterilovaných fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • 8 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce nakrájejte na plátky nebo osminky, slité fazolky a rajčátka pokrájejte, salát natrhejte. Vejce a zeleninu naaranžujte na talířky a posypte nadrobno nakrájenou cibulkou. 

02.

Nakonec ochuťte česnekovou zálivkou, kterou jste si připravili smícháním oleje, octa, prolisovaného česneku, soli a pepře.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie897,24 kJ
Bílkoviny10,41 g
Tuky15,52 g
Sacharidy7,12 g
Sůl0,72 g
SAFA3,39 g
Vláknina3,32 g
Cukry3,83 g

Načítám