Hlavní obsah

Jedlý dárek k Valentýnu ještě dnes: Zapojte kreativitu do běžných receptů! Inspirujte se v galerii

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes je Valentýn a co by to bylo za svátek zamilovaných bez malého gesta plného něhy? Nemusíte vymýšlet ani shánět nic složitého, originální drobnost vyrobíte opravdu snadno. Stačí trocha kreativity a chuť proměnit lásku do podoby jedlého srdce. Jak na to?

Článek

Zapomněly jste na dárek nebo rády dáváte opravdu „něco od srdce“? Zapojte fantazii a kreativitu a darujte milému jedlé srdce. Nemusíte k tomu připravovat perníkové těsto na srdíčka, stačí se jen nechat inspirovat ve fotogalerii. Najdete tam rychlé a zábavné nápady.

Jak vytvořit jedlé srdce (nejen) na Valentýna

Snídaně plná lásky: Začněte den „srdečně“ a připravte milovanému příjemnou snídani. Vykrojte chléb do tvaru srdce a ozdobte ho domácím džemem či máslem. Nezapomeňte na srdíčková volská oka, která dotvoří romantický zážitek.

Ovocné poselství: Vyjádřete svou náklonnost formou ovoce. Různé druhy nakrájejte na kousky a naaranžujte na talířku – jak jinak než do tvaru srdce. Pokud to jde, zkuste si pohrát i se „zamilovanými“ barvami a dát přednost malinám a jahodám.

Milostný dezert: Co by to bylo za svátek lásky bez sladkého závěru? Připravte domácí dort nebo rychlý dezert do skleničky a ozdobte ho srdíčkovými perličkami nebo čokoládovými ozdůbkami ve tvaru srdce. Žádaný tvar lze také vykrojit formičkou třeba z marcipánu nebo ho na kousku moučníku jednoduše vytvořit poprášením moučkovým cukrem.

Pikantní večeře: I večeře může být plná lásky a vášně. Připravte pikantní jídlo a podávejte ho na talíři jednoduše upravené do tvaru srdce. Ideální jsou na to špagety, ale jde to dobře i z rýže a čarovat se dá třeba také z kuřecích prsou, nebo dokonce z párku! Inspirujte se ve fotogalerii:

Oslavte svátek svatého Valentýna netradičně! Nyní už víte, jak dát partnerovi srdce od srdce, ať už je to kdykoli během roku. Nebojte se zapojit tvořivost do každodenních chvilek a udělat z nich zvláštní okamžiky plné lásky a chuti. Jen málo chybí k tomu, aby se z obyčejného dne stal ten, na který nikdy nezapomenete.

Načítám