Hlavní obsah

Nejlepší valentýnské recepty: 4 slavnostní menu a 15 dezertů

Foto: JeniFoto, Shutterstock.com

Foto: JeniFoto, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete někoho milého překvapit stylovou valentýnskou hostinou? Inspirujte se čtyřmi vynikajícími menu: pro rychlé kuchaře, pro masové mlsouny, pro vegetariány a pro vegany. A k tomu patří nejlepší recepty na zamilované dezerty. Kdo by odolal?

Článek

Tvar srdce i odstíny červené a růžové barvy symbolizují lásku, erotiku a romantiku. Pojďte to využít při tvorbě originálního valentýnského menu! Slavíte svátek zamilovaných s partnerem nebo chcete udělat radost dobrým stylovým obědem či večeří kamarádce, rodičům, sourozencům, oblíbené kolegyni? Následující tipy a recepty se vám budou hodit také při oslavě výročí seznámení nebo třeba sňatku.

V každém případě zahajte hostinu slavnostním zamilovaným drinkem:

1. Bleskové valentýnské menu

Plechovka krájených rajčat a dvě kupovaná těsta – jedno na pizzu a druhé listové. I s touto „amatérskou“ výbavou dokážete vykouzlit dobré, syté a krásné menu. Na pizzu můžete použít i trochu hotové omáčky ve sklenici, a jestli se vám nechce dělat originální šunkové krutony, kupte si smažený hrášek do polévky. I tak zabodujete!

2. Valentýnské menu pro milovníky masa

Krásně červené a zamilované menu odstartujte silnou polévkou s klobáskou a pokračujte, jak je libo. Dáte přednost snadnému pikantnímu kuřátku z jednoho hrnce, nebo se pustíte do luxusního čínského bůčku obaleného v karamelu? Je to jen na vás. Dokončete pořádnými „chlapskými“ muffiny s pivem a křupavou slaninou – a miláček je váš!

3. Valentýnské menu bez masa

Jste vegetariáni, dáváte přednost lehčím jídlům anebo chcete trochu ušetřit? Pak zvolte toto zajímavé zamilované menu. Polévka je neobyčejně jednoduchá, špaldový koláč s ořechy můžete případně připravit i z kupovaného křehkého či listového těsta, řepný tatarák se dá podávat i jako předkrm. A fazolová srdíčka? Ta se pečou na plechu a nakonec se jenom vykrájejí. Jestli nemáte formičku, naporcujte dezert jednoduše nožem.

4. Valentýnské menu pro vegany

Vyhýbáte se nejen masu, ale i všem živočišným produktům? Pro vás je tu inspirace v podobě osvědčených receptů, ze kterých snadno vytvoříte příjemnou valentýnskou hostinu. Polévka – to je jasná věc. Řepné pesto je vynikající na těstoviny nebo třeba jako pomazánka. Veganské burgery s falešnou slaninou vás okouzlí a domácí lízátka ve tvaru srdce? Jděte do nich! K valentýnskému filmu jsou jako dělaná.

15 nejhezčích valentýnských dezertů

Máte v plánu připravit něco milého k zakousnutí pro partnera, pro děti nebo třeba do práce pro kolegy, abyste jim dali najevo přízeň a náklonnost? Udělejte jim krásný a chutný dezert či moučník.

Srdíčka, kam se podíváš

Tyhle veselé srdíčkové nápady uplatníte třeba i na dětskou nebo dámskou oslavu. První dva recepty jsou praktické: po upečení těsta na plechu se srdíčka jednoduše vykrájejí. Klidně tak můžete použít i formičku s tvarem, který se vám líbí víc. Zdravá srdíčka jsou zajímavá tím, že se do těsta dávají fazole z konzervy. Získáte tak úžasně vláčnou chuť a víc bílkovinvlákniny.

Jednoduché a rychlé dezerty

Když už se od něčeho pustíte, musí to být raz dva hotové? Kupte listové těsto a udělejte skořicové šneky, jednoduché palmiers anebo tyto efektní a slavnostnější motýlky. Jahody v čokoládě vypadají parádně a opravdu se nejedná o žádné vaření, zrovna tak jednoduchá je příprava domácí zmrzliny – té můžete dát libovolný tvar podle tvořítka, které máte zrovna po ruce.

Kynuté moučníky pro zamilované

S kynutým těstem se skvěle pracuje, proto i jemu můžete dávat všelijaké krásné a zábavné tvary. A jestli jste pro jednoduchost, vyhrajte si se zdobením!

Luxusní Valentýn pro celou rodinu

Rádi využijete každou příležitost, jak rodině, partnerovi a všem blízkým ukázat, jak moc je milujete, a nejlépe něčím dobrým? Upečte jim bábovku ve tvaru srdce. Anebo Red Velvet! Je to klasika a v této zdravé verzi se místo barviva používá řepa – řezy jsou pak opravdu vláčné! Nestojíte o „zamilovanou“ červenou barvu? Vyzkoušejte slavný zelený dort. Je plný špenátu, ale na chuti to opravdu nepoznáte. Je vynikající!

Nepečené valentýnské dobroty

Zapínat troubu je to poslední, co by vás napadlo? Nechte to být. Spousta vynikajících dobrot se dá vykouzlit i bez pečení, některé dokonce i bez sporáku.

Načítám