Hlavní obsah

Valentýn na poslední chvíli? Připravte neodolatelný drink!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Svatý Valentýn je skvělou příležitostí, jak potěšit svou drahou polovičku dárkem či dobrou večeří, nebo mu přichystat romantické překvapení v podobě sladkého koktejlu. Namíchejte ho podle našich tipů!

Článek

Nestihli jste pořídit na dnešek žádný velký dárek, ale přesto byste svého partnera či partnerku rádi na svatého Valentýna potěšili a udělali si hezký večer ve dvou? Stačí, když mu připravíte překvapení v podobě drinku, který hravě zvládnete doma. Nachystali jsme pro vás 5 sladkých nápojů, které jsme netradičně ozdobili. Zkuste podráždit své chuťové pohárky a dopřejte si tekutý dezert!

S cukrovou vatou

Ať už nalijete do skleniček oblíbené prosecco, šampaňské nebo smícháte sekt s trochou brusinkového cideru jako my, ozdobte skleničku cukrovou vatou. My jsme do ní navíc přidali sladké bonbony marshmallow, které vypadají jako vtipná třešinka na dortu.

Foto: Jakub Jurdič

Kdo má rád cukrovou vatu, přijde si na svéFoto: Jakub Jurdič

Mangová mimosa

Pokud ještě neznáte lahodný koktejl amerického původu zvaný mimosa, seznamte se. Tradiční varianta vznikne smícháním jednoho dílu šampaňského (či jiného sektu) a jednoho dílu vychlazeného pomerančového džusu. Ten jsme ovšem pro dnešek nahradili mangovým džusem a ozdobili ještě vykrojeným srdcem z plátku manga a špízem z mochyně zvané také physalis.

Foto: Jakub Jurdič

Tenhle drink vás osvěží nejen na ValentýnaFoto: Jakub Jurdič

Čokoládová bomba

Pokud milujete lahodné pití v podobě irského krému Baileys, můžete jej vylepšit ještě sladkými bonbony. Okraje panáka namočte do slaného karamelu či arašídového másla a obalte v rozdrcených lentilkách či strouhané čokoládě. Navrch posaďte párátko s čokoládovou jednohubkou. Je to sice kalorická bomba, ale stojí určitě za to. (Pokud máte čas, vyrobte si likér sami doma.)

Foto: Jakub Jurdič

Irský krém s čokoládovým bonbonem potěší všechny mlsné jazýčkyFoto: Jakub Jurdič

S granátovým jablkem

Nejméně sladký drink z naší pětice je sekt s kousky ovoce. Tentokrát zkuste vsadit na netradiční zrníčka granátového jablka, která dodají pití lahodnou osvěžující příchuť. Pokud se vám podaří odříznout šikovně i plátek, aniž by vám zrníčka vypadala, ozdobte jím okraj. My jsme ještě přidali vyrobenou ozdobu z dekorativního filcu.

Foto: Jakub Jurdič

Sekt s granátovým jablkem je velmi osvěžujícíFoto: Jakub Jurdič

Jahodový sen

U jahodového koktejlu lze udělat alkoholickou i nealkoholickou variantu. Předně však nachlaďte v mrazáku či v lednici skleničku a poté ji ponořte do rozehřáté čokolády. Klidně ji nechte stékat po okrajích skleničky. Dovnitř nalijte jahodový koktejl a podávejte s jahodami ve tvaru srdce. Koktejl jsme umíchali ze smetany, rozmixovaných jahod a panáku vodky.

Foto: Jakub Jurdič

Jahodový koktejl nalévejte jen do pořádně nachlazené skleničkyFoto: Jakub Jurdič

Tak na který drink máte chuť? Připravit z lásky můžete i sladké lanýže!

Reklama

Načítám