Hlavní obsah
3,0
(11)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Začínáte s pečením? Pusťte se do druhů, které je lepší nechat uležet. Co takhle vanilkové rohlíčky podle naší čtenářáky? Jde o recept na snad nejoblíbenější cukroví, jen ve trochu zdravější obměně.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 160 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g rostlinného tuku
  • 50 g ořechů
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 ks žloutků
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
Na obalení
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Do misky nasypte mouku, ořechy, třtinový cukr a půl sáčku vanilkového cukru. Přidejte tuk na pečení, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama propracujte a vytvořte těsto, které pak nechte chvíli odležet v lednici, ideálně však přes noc.

02.

Z těsta oddělujte kousky, tvořte válečky, ze kterých dělejte rohlíčky. Ty pokládejte na plech, který stačí jen předtím potřít olejem. Pečte při 180 stupních maximálně 15, nejlépe však 10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovým. Nechte odležet.

Jestli vám zdravější varianta nevoní, vyzkoušejte tradiční vanilkové rohlíčky.

Reklama

Související témata:

Načítám