Hlavní obsah

Vanilkové rohlíčky jinak (podle Marie Machkové)

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Začínáte s pečením? Pusťte se do druhů, které je lepší nechat uležet. Co takhle vanilkové rohlíčky podle naší čtenářáky? Jde o recept na snad nejoblíbenější cukroví, jen ve trochu zdravější obměně.

Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 160 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g tuku na pečení (Hera)
  • 50 g mletých ořechů
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kůra z jednoho citronu
Na obalení
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Do misky nasypte mouku, ořechy, třtinový cukr a půl sáčku vanilkového cukru. Přidejte tuk na pečení, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama propracujte a vytvořte těsto, které pak nechte chvíli odležet v lednici, ideálně však přes noc.

Krok 2: Z těsta oddělujte kousky, tvořte válečky, ze kterých dělejte rohlíčky. Ty pokládejte na plech, který stačí jen předtím potřít olejem. Pečte při 180 stupních maximálně 15, nejlépe však 10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovým. Nechte odležet.

Jestli vám zdravější varianta nevoní, vyzkoušejte tradiční vanilkové rohlíčky.

ynezorPumanzeSaNyknalC