Hlavní obsah

Vánoční stromek 5x jinak. To jste ještě neviděli!

Foto: Isifa

Láká vás letos ozdobit vánoční stromek jinak, než jste zvyklí? Zkuste to!Foto: Isifa

Reklama

Je to dilema: zvolit letos na stromeček jednoduchou výzdobu jen s přírodními ozdobami, nebo bude lepší kombinace lesklých kouliček ve zlaté a červené barvě? Pokud nevíte, inspirujte se našimi pěti tipy! Jsou opravdu zajímavé a krásné!

Článek

Nejprve světýlka, pak skleněné ozdoby a na závěr bonbony z kolekce – zdobíte stromeček stejně? Zkuste něco originálnějšího! Koukněte se, jak vypadá symbol Vánoc zdobený květinami, péřovým boa, látkovými srdíčky nebo zlacenými větvičkami. Zde je pět příkladů!

Tip 1: V jednoduchosti je krása!

Nevíte, jaké koule a figurky letos na stromek zvolit? Zapomeňte na ně a vsaďte na jednoduchost, kterou v tomto případě představují hlavičky květin – látkové imitace vánoční hvězdy. Jen na vás záleží, zda sáhnete po bílé barvě nebo světle růžové, na zeleném stromku se budou obě vyjímat výborně! Stříbrný nádech – nebo je to sněhový poprašek? – stromku dodáte díky barvě ve spreji, kterou pořídíte za necelých dvě stě korun.

Foto: Almidecor

Květiny se mohou stát na stromečku krásnou ozdobouFoto: Almidecor

Toto aranžmá napovídá, že trendy se mění. Dokazuje to i Moderní adventní věnec je bez jehličí!.

Tip 2: Pozor, ať vám neuletí!

Byli jste zvyklí dávat na stromek jen skleněné kouličky různých barev? Pak je přeberte a vytřiďte ty stříbrné. Právě ony, v lesklém a matném provedení, jsou základem tohoto stromku ve stylu glamour. Dominantní jsou zde ale „řetězy“ – boa z bílého peří, která lemují jednotlivá patra větiček. Třpyt dekoraci dodávají stříbrné větvičky. Ty můžete koupit nebo si je opět vyrobíte pomocí barvy ve spreji.

Foto: Petr Makovička

Boa z peří je velmi oblíbenou náhradou za nepříliš stylové umělé řetězyFoto: Petr Makovička

Máte-li rádi bohatější výzdobu, můžete stromek dozdobit opět hlavičkami látkových květin nebo skleněnými ptáčky, kteří se letos mezi dekoracemi objevují velmi často.

Tip 3: Tohle je královna noci!

Kabaretem, který také má svou královnu noci, je inspirována výzdoba tohoto stromku. I on je přece králem vánočních svátků. Dekoratér hledal motivy opět v rostlinné a živočišné říši. U zde proto najdete látkové květiny, bílé listy kapradí nebo péřové boa, a to nejen v bílé a růžové barvě, ale i v černém provedení. Kabaret připomínají také různá „cingrlata“, korálky nebo rolničky, která do takové show určitě patří.

Foto: Almidecor

Elegantně se na zeleném stromku vyjímá kombinace bílých a růžových ozdobFoto: Almidecor

Tip 4: Veselé Vánoce!

Popsat jednotlivé typy ozdob, které najdete na tomto stromku, není jednoduché ani lehké – visí zde blýskavá srdíčka různých velikostí, ptáčci se zdobným peřím, barevné budky pro ně, houby, ryby, ale i motýli nebo látková srdce zdobená knoflíky, která můžete koupit nebo si je ušijete – to je jen základní výčet těchto dekorací. A stejně široká je i paleta barev – stromek tak působí vesele a bohatě, což ještě podporuje jeho bílá barva. Tedy přesně, jak si lidé o svátcích přejí: veselé a bohaté Vánoce!

Foto: Petr Makovička

Milujete bílé Vánoce? Když si pořídíte bílý stromek, budete je mítFoto: Petr Makovička

Tento stromek jen potvrzuje, že Vánoce letos barvami opravdu překvapí!.

Tip 5: Inspirace až do silvestra

Stromek je ozdobou nejen vánočních svátků, ale v naprosté většině domácností zůstává do silvestra i déle. Právě oslavami je inspirovaný náš pátý tip, plný výrazných barev. Nejvíce se na něm vyjímá oranžová, červená či fialová. Ani zde se ale neobejdete bez boa, motýlů, květin či ptáků. Tentokrát je doplňují ještě různé postavy tanečnic či kašparů.

Foto: Petr Makovička

Barvami jako na karnevalu okouzlí takto nazdobený stromekFoto: Petr Makovička

Který stromek zaujal vás? A už víte, jaký budete mít letos doma vy? Nabídněte své tipy ostatním v diskusi pod článkem!

Děkujeme za spolupráci studiům Almidecor a This & That, která stromky nazdobila.

Reklama

Související témata:

Načítám