Hlavní obsah

Ve znamení Ryb: sniví, kreativní a empatičtí

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Pokud se někdo narodil mezi 21. 2. a 20. 3., patří mezi Ryby. Jaká je jejich pravá povaha? Co jsou jejich přednosti a slabiny? A víte, které celebrity přišly v tomto znamení na svět?

Článek

Ryby jen málokdy myslí na sebe. Bývají tak obětavé a nápomocné, že jejich vlastní osobnost málokdy dostane prostor k vyjádření. Jsou to záchranáři. Nesobecké bytosti, kterým je třeba připomínat, že nemusí spasit svět. To je totiž pocit, který Ryby často mají – chtějí přispívat k obecnému blahu a splynout s komunitou.

Vodní znamení pod vládou Neptuna

Díky tomu, že jsou vodním znamením a vládne jim modravý Neptun, jsou dost citlivé. Málokdo má tak velkou intuici jako Ryby a nikdo se nedokáže tak dobře vcítit do druhých. Kvůli tomu ale také často padají na ústa – vnímají všechno špatné kolem sebe osobně. A když k tomu přidáte jejich nutkání zachránit svět, lehce si spočítáte, že by tu mohlo být zaděláno na průšvih.

Naštěstí jsou Ryby velmi odolné a silné. Dokážou taky plavat proti proudu, když jim o něco jde. Umí jít vytrvale za svým a urazit nebývale dlouhou cestu za příšerných podmínek, jen aby dosáhly svého cíle.

Foto: Batkova Elena, Shutterstock.com

Ryby umí plavat s proudem, ale také proti proudu, když to uznají za vhodnéFoto: Batkova Elena, Shutterstock.com

Křehcí, ale houževnatí

Ačkoli mohou působit křehce a zranitelně, protože si berou věci moc k srdci, lidé ve znamení Ryb toho hodně vydrží. Ale to nic nemění na tom, že byste měli vážit slova, zvlášť ta ostřejší, protože Ryby mají sloní paměť a nikdy je nezapomenou. Platí to i pro všemožné drobné křivdy, které vy sami ani neregistrujete.

Stejně tak si Ryby pamatují informace a detaily o lidech, na kterých jim záleží. Nemluvíme jen o narozeninách a výročích, ale pamatují si i to, kam by se rádi podívali, kdy si koupili novou kabelku nebo kam chodí k zubaři. Ryby mají zkrátka sloní paměť.

Ryby a společnost

Ryby jsou poměrně flexibilní a dokážou se přizpůsobit všelijakým podmínkám. Nedělá jim problém začlenit se do nového kolektivu nebo se seznámit s novými lidmi. Sice jim to chvíli trvá, ale umí si najít své místo skoro kdekoli. Když je ale ve vzduchu cítit napětí, je jim to velmi nepříjemné. Ryba, kterou čeká nové prostředí, si bezprostředně před tím dělá velké starosti a trápí se myšlenkami, jak to bude a co všechno se může pokazit. Ale když už dojde na věc, vzmuží se, ustojí počáteční nejistotu a celkem hladce zapadne do kolektivu.

Umělecké sklony

Stejně jako Vodnáři jsou i Ryby ohromně kreativní, ale jinak. Vodnáři jsou ztřeštění a extravagantní, Ryby spíše lyrické a zasněné a jejich inspirace a kreativita je samotné překvapuje. Lidé narození v tomto znamení často říkají, že vlastně neví, jak určitý nápad dostali, že to přišlo nějak samo. Bývají to talentovaní malíři, hudebníci i spisovatelé. Jsou velmi pečliví a s tím, co vytváří, si dost vyhrají – záleží jim na detailech. Jejich díla umí druhé zasáhnout.

Foto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

Ve znamená Ryb se narodilo mnoho uměleckých dušíFoto: Viktoriia Hnatiuk, Shutterstock.com

Ryby ve vztahu

Lidé v Rybách jsou oddanými partnery. Když se zamilují, tak hluboce a upřímně a svému partnerovi by snesli modré z nebe. Nehádají se, jsou umělci kompromisu a vždycky myslí v první řadě na svou drahou polovičku. Vztah s nimi je harmonický a poklidný a blízkému člověku dokáží díky své schopnosti empatie téměř číst myšlenky.

Jako protějšek se k nim hodí stabilní znamení, především Býk, Váhy a Rak, ale překvapivě dobře fungují také s impulzivním Beranem. Naopak jim to nebude klapat s pedantickými Pannami a trochu sobeckými Vodnáři.

Slavné tváře z řad Ryb

Slavnou Rybou je například zpěvačka Rihanna (32). V jejích písních se projevuje emocionální hloubka a citové bouře. Další z řady slavných Ryb je třeba herečka Sharone Stone (62) nebo navenek drsňák Bruce Willis (65).

Z českých Ryb je významnou osobností třeba Eva Holubová (61). Citlivá duše, která kdysi přemíru rybích emocí utápěla v alkoholu a nyní realizuje své typické sklony pomáhat druhým v nejrůznějších charitách a nadacích. Rybou je také tenistka Petra Kvitová (30), která prokazuje pro Ryby typické odhodlání, když si jde za svým, ale také velkou skromnost a pokoru. A za všechny jmenujme ještě topmodelku Evu Herzigovou (47) nebo herečku a zpěvačku Lucii Vondráčkovou (40).

A jaká jsou jednotlivá znamení zvěrukruhu v lásce? Kdo má tendenci opouštět a kdo odpouštět?

Reklama

Související témata:

Načítám