Hlavní obsah

První dojem podle horoskopu: Kdo oslní a koho se leknete?

Foto: Mangostar, Shutterstock.com

Foto: Mangostar, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dojem je velmi důležitý a může položit základ celému dalšímu vztahu. Jaký první dojem dělají jednotlivá znamení zvěrokruhu? Čtěte a zjistěte, na co si u sebe dávat pozor.

Článek

Jistě, první dojem není všechno a mnohdy i ti, kteří na vás na první dobrou nezapůsobí nejlépe, nakonec překvapí. Přesto však hraje velkou roli: je jako první ochutnávka toho, co je druhý člověk zač. Jaký první dojem dělají jednotlivá znamení zvěrokruhu? Co by měla hlídat, na čem zapracovat a kde naopak ubrat?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani působí jako smršť energie a nápadů, která se vřítí do místnosti a uzurpuje si ji celou pro sebe. Jsou velmi výrazní, hluční a sebevědomí, což sice vyvažují srdečností, ale přesto mohou na někoho působit moc intenzivně, sobecky, egoisticky. Jako někdo, kdo na sebe záměrně upoutává pozornost všech a nemůže bez ní existovat. Někdo, kdo jen mluví a nikdy neposlouchá. Nedělají to schválně, jsou zvyklí na výraznou gestikulaci a neumějí držet jazyk za zuby. Měli by se snažit dát prostor i ostatním.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci často působí příliš sevřeně, staženě, jako by je obtěžovalo, že se vůbec museli někam vydat. Přitom je společnost baví, rádi si pochutnají na dobrém jídle a prohlédnou si krásná místa. Jen na ně musíte pomalu, protože jim trochu trvá, než se rozkoukají a otevřou světu. Nežeňte je, nezaskočte je příliš velkou energií, protože se pak stáhnou ještě víc do sebe. Kromě toho ale taky můžou působit velmi mysteriózně a nepřístupně, když totiž proplouvají neznámým davem, nasazují odtažitou masku.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci mohou při prvním setkání působit sevřeně a rozpačitě, někdy dokonce i odmítavěFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci působí trochu chaoticky a rozlítaně, než pochopíte, že takový je jejich přístup k životu a že se jim v hlavě vždycky odehrává několik konverzací najednou. Kromě toho ale dělají většinou opravdu dobrý první dojem a je snadné si je oblíbit, protože to s lidmi opravdu umějí. Ve společnosti jsou jako ryba ve vodě, vždycky vědí, co říct, vždycky je napadají správná témata k hovoru a pohotové vtípky, zkrátka se mezi lidmi neztratí. Mírnou roztěkanou roztržitost jim každý snadno odpustí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci působí na první pohled stydlivě. Mezi neznámými lidmi přestanou mluvit a stáhnou se intenzivně do stínu kohokoli, kdo je ochoten ujmout se kormidla. Přesto však většinou z prvního setkání vycházejí velmi sympaticky, protože jsou prostě milí. To, jak se starají o všechny kolem, je pro ně přirozené a dělají to naprosto automaticky. A lidé si toho všímají. Snadno se na ně zapomíná právě proto, že bývají tiší, milí a drží se z cesty, hlavně aby nikomu nepřekáželi. Rozmluvit je bývá ze začátku oříšek.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi vás při prvním setkání pravděpodobně naprosto oslní a vezmou vám dech. Zvlášť při schůzce s neznámými lidmi rozpumpují své charisma na maximum, jejich úsměv září na všechny strany, vyprávějí nejlepší vtípky, užívají nejelegantnější gesta, nikoho nepřehlížejí a věnují se každému. Umějí ovládnout jakoukoli společnost, a navíc u toho vypadat jako hvězdy. Po prvním setkání je budou všichni zbožňovat a ještě dlouho je nedostanou z hlavy. První dojem je rozhodně jejich silná stránka.

Foto: Roman Chazov, Shutterstock.com

Lvi a Blíženci to umějí roztočit. Jsou vtipní, milí a umějí si lidi získat na svou stranuFoto: Roman Chazov, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Na první dobrou působí Panny poněkud upjatě, konzervativně a přísně. Mají ve zvyku moc nemluvit, a když už, ohánějí se sarkasmem a ironií, které jsou jim v kontaktu s neznámými lidmi nejbližší. Působí jako věčně zaměstnaní jedinci. Nebaví je jen tak postávat, vždycky se nějak zapojí do organizace, pomáhají, shánějí, zkrátka jsou v jednom kole, ačkoli večírek pořádá někdo jiný a oni hostitele ani neznají. Jsou to ale spíše nenápadní lidé, kteří se drží vzadu a moc pozornosti nepoutají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří mezi společenské motýlky, ale trochu méně okázalým stylem než jiná znamení. Umění konverzace jim není cizí, small talk jim nedělá potíže, kromě toho si všímají detailů a nikdo neumí vyseknout takovou poklonu jako ony. Už od první minuty je zřejmá jejich koketnost, jsou to velmi atraktivní lidé, kteří k sobě ostatní vábí jako můry k plameni svým osobním kouzlem. Při rozhovoru s nimi si budete připadat jako střed světa, mějte ale na paměti, že Váhy takhle mluví se všemi.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři nesnášejí small talk a nezávazné povrchní tlachání a seznamování s lidmi jen pro jeden večer. Svou nechuť navíc neskrývají, takže na první pohled můžou působit namyšleně, mrzoutsky a velmi odtažitě. Kromě toho ale také velmi přitažlivě: mají jakési mysteriózní kouzlo tajuplnosti, vyzařují nedostupnost, exkluzivitu a lidi to k nim láká. Ovšem Štíři jim rozhodně nic neulehčí. Lhostejnost a povýšenost z nich vyloženě sálá, přesto se většinou po celý večer nezbaví zástupu obdivovatelů.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Váhy vás ovinou smyslným kouzlem a v jejich společnosti si budete připadat naprosto výjimečněFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci působí velmi přátelsky a vřele, protože takoví jsou. Opravdu je zajímá cokoli, co jim zrovna vyprávíte, a všechno jim skutečně přijde fascinující. I při prvním setkání vám bude hned jasné, že před sebou máte jiskřícího optimistu, který věčně srší dobrou náladou a energií. Občas mohou působit příliš upřímně až neotesaně, mají totiž sklon vypustit z pusy cokoli, co jim slina přinese na jazyk, nějaký filtr je téměř nebrzdí. Když jim ale dáte najevo, že se vás něčím dotkli, okamžitě se omluví.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi první dojem rozhodně dělají, jsou to silné osobnosti vyzařující jakousi klidnou vážnost a sofistikované charisma. Kde Střelci nebo Berani srší a jiskří, Kozorozi poklidně září a přitahují k sobě druhé jakousi tajemnou gravitací. Působí velmi tradičně, sebevědomě, sofistikovaně, ačkoli moc nemluví a na povrchní tlachání je neužije. Přesto vždy zanechají hluboký první dojem. Někoho může odrazovat jejich odtažitost a mohou silou své osobnosti druhé i neúmyslně zastrašit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři působí jako bytosti z jiného světa – na první dobrou i později. Jsou to kreativní, rozlítané duše, které vnesou do každé společnosti závan jinakosti. Vystupují velmi sebevědomě, a třebaže působí jako podivíni, rozhodně dojem udělají: jestli bude dobrý, nebo špatný, to už je otázka. Lidem často vyrážejí dech tím, že se absolutně nenechají svazovat konvencemi a tím, co si budou myslet druzí. To někomu imponuje a druhé spíš štve a záleží, na které straně stojíte právě vy.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby vás jistojistě hned při prvním setkání okouzlí svou ochotou, laskavostí a empatií. Pravděpodobně vycítí, jak se cítíte, a to mnohem dřív, než si to sami uvědomíte. Mají takovou intuici a schopnost vcítění, že vztahy navazují velmi snadno – máte s nimi totiž pocit, jako byste se opravdu dlouho znali, tak dobře v druhých dovedou číst. Kromě toho hned na prvním setkání působí velmi vstřícně a ochotně, nevadí jim jakkoli se přizpůsobit tématu hovoru… A vlastně i čemukoli jinému.

Reklama

Související témata:

Načítám