Hlavní obsah

Nové začátky: Která znamení se jich bojí a kdo si je užívá?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Leden je měsíc nových začátků, kdy je možné za vším udělat tlustou čáru a začít znovu i tam, kde se nám v loňském roce nedařilo. Která znamení nové začátky vítají a kdo se jich bojí?

Článek

Změna je život, tvrdí někteří, ale jiné vybočení z rutiny a nutnost zvykat si na novou realitu více než děsí. Příležitost vykročit pravou nohou teď mají s příchodem nového roku všichni, ale každé znamení horoskopu se k tomu staví jinak. Jedni už starý rok hodili za hlavu, zato druzí se snaží držet zavedených pořádků. Jak jsou na tom jednotliví zástupci zvěrokruhu? Kdo nové začátky miluje a vítá a kdo by se jim nejradši za jakýchkoli okolností vyhnul?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani a změna jsou nejlepší kamarádi, takže nové začátky vítají s otevřenou náručí. Nic je netěší tolik jako oficiální povolení na všechno zapomenout a začít úplně znovu s hlavou plnou plánů a nadšením v očích. Berani nemají zrovna výdrž a houževnatost, jsou spíš jiskrou, která zapaluje stále nové a nové hranice. A to jim skutečně jde. Leden je tedy jedním z jejich nejoblíbenějších měsíců, kdy jsou ještě plni energie, nadšení a zápalu pro věc – ať už si vysnili pro nový rok cokoli.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci na změny moc nejsou, jedná se spíše o konzervativní, pomalejší znamení, které si žije vlastním tempem. Neradi se za čímkoli honí, neradi jsou do věcí tlačeni. Všechno si potřebují promyslet, každý krok, každý tah, každé rozhodnutí. Jsou-li zavaleni množstvím novinek a čerstvých začátků, zpanikaří a pak už s nimi nic nepohne. Býci ledasco vydrží, ale proti změnám se stavějí odmítavě už z principu. Leden jakožto nový začátek většinou spíš ignorují a jedou si dál to svoje.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Lavina novinek a potřeba dělat od Nového roku všechno jinak a lépe Býka „zavaří“ a dostanou ho do stavu totálního odmítáníFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížencům rozhodně nové začátky nevadí, naopak je poměrně vítají, stejně jako všechny ostatní nové impulzy. Může za to jejich vrozená zvědavost, se níž se pouštějí do všeho nového a neznámého. Samozřejmě u nich není zaručeno, jak se na nový cirkus, který v lednu začíná, budou dívat: jestli s úsměvem na tváři, nebo naopak se skřípáním zubů. Záleží hlavně na tom, jak se zrovna vyspí. Obecně je pro ně ale změna výzva, do které se rádi pouštějí a testují své schopnosti a dovednosti.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Emotivní a opatrní Raci jsou vcelku konzervativní, a když se je někdo snaží vyloupnout z teplého hnízdečka, které si postavili a kde se cítí dobře, nejsou z toho dvakrát šťastní. Koncept nového začátku uvítají spíše tehdy, pokud se jim zrovna nedařilo a byli na tom bledě. Pak rádi za vším udělají čáru a začnou znovu. Jestli si ale zrovna příjemně lebedili ve své občasné domácké hibernaci, nebudou z představy nového startu zrovna nadšení a bude jim nějakou dobu trvat, než se s tím srovnají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se nezaleknou ničeho, natož nových obzorů. A i kdyby si snad trochu nebyli jistí, nikomu to nedají najevo a do všeho se vrhnou s vervou. Jsou optimisti plní energie. Dovedou rozdávat nadšení a pro věc nadchnout i ostatní, pomoci jim překonat počáteční obavy. Umějí se vyrovnat s jakoukoli situací a nové impulzy vítají. Ani nový rok tedy není nic, co by se jim nepozdávalo, právě naopak – vítají to, že se i v dalších lidem kolem nich probouzí čerstvá motivace a spěchají tuto příležitost využít.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lvi milují rána, nové začátky, čerstvé projekty a vůbec budoucnost, kterou vždy vidí v růžových barváchFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Organizačně nadané Panny jsou na nový začátek, který přichází s prvním měsícem roku, připravené už dlouho. Všechno mají rozvržené a naplánované do posledního detailu a čekaly jen na to, až to někdo konečně oficiálně odklepne. Kromě nových začátků mají rády i konce, kdy můžou všechno pěkně zrekapitulovat a bilancovat, co se povedlo a nepovedlo, což pak zohlední i v dalším plánování. Rok si často dělí na menší období, se kterým se jim lépe pracuje, takže leden a nový start vítají.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy nemají na leden žádný vyhraněný názor – vlastně si nejsou jisté, co cítí. Hodně záleží na jejich osobní situaci a vztazích. Jestliže jsou obklopeny lidmi, kteří jsou nadšení a s chutí se vrhají do nového roku, budiž, Váhy se rády nechají strhnout. Pokud jsou kolem nich brumlající mrzouti, kteří by radši nechali vše při starém, Váhy budou klidně mrmlat s nimi. V tomhle ohledu se zkrátka svezou s davem a s těmi, na kterých jim záleží. A na tom není nic špatného.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři změnu rozhodně nemilují, ale je jim jasné, že lednu se nevyhnou. Rozhodně si však rádi zanadávají na všechny naivky, které mají předsevzetí, že tenhle rok už bude konečně všechno jinak. Na to se Štíři rozhodně nachytat nenechají. Plánují změny hezky pozvolna. Takže zatímco si ostatní v lednu zgruntu mění život, Štíři pečlivě připravují půdu, aby všichni ostatní zase pěkně zabředli zpátky do svých zajetých kolejí a sami Štíři měli náskok. Prostě v tom umějí chodit.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Panny si nové začátky užívají, protože mohou plánovat, zajišťovat a hodnotit předešlá obdobíFoto: Rido, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou pro každou legraci a aktivitu, jsou nabití optimismem a s nadšením se vrhají téměř do čehokoli. A zvláště do nových startů! Leden pro ně představuje příležitost si oddychnout a ponořit se znovu do života úplně naplno. I oni občas přes rok poleví, i jim se někdy vybijí baterky. Leden je pro ně vítaným nakopnutím, kdy se rádi odrazí ode dna a zamíří do nových výšin. Kdo chce parťáka, s nímž se mu nové začínání bude podstupovat snadněji, měl by se soustředit na Střelce.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ne, pro Kozorohy žádné nové začátky. Nejraději si pěkně plynule kráčejí svým tempem ve zvoleném směru a nijak se nenechají vychýlit z kurzu ani rovnováhy. Pohybují se tak, aby jim vydržely síly, a až k cíli dojdou, tak tam budou. A je jedno, jestli bude leden, květen nebo listopad. Nepotřebují kalendář, aby je motivoval a nadchl, motivují se sami vlastní železnou vůlí. Nedají se nutit do ničeho, do čeho se sami pouštět nechtějí, a se zlou by se potázal každý, kdo by se to (naprosto zbytečně) snažil.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U Vodnářů závisí na náladě. Nové začátky a změny jim vůbec nevadí, právě naopak, jsou schopni se z hodiny na hodinu sbalit a od základů překopat svůj život. Ale musí se jim chtít. A nemusí to vůbec souviset s kalendářem. Proč by měl zrovna leden svobodomyslného Vodnáře motivovat ke stádní změně životního stylu? Začátek roku tak pro Vodnáře nic moc neznamená, ale obecně se chaosu a proměny vůbec nebojí – jen jsou jejím spouštěčem nejradši oni sami bez vnějších časových vlivů.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi přizpůsobivé a nic moc je nerozhodí: když se svět kolem nich změní, změní se také. Jsou na tenhle způsob života tak zvyklé, že se na leden nijak zvlášť netěší – je to měsíc jako každý jiný a ony zvládnou svůj život restartovat kdykoli. Změna je ale nijak netíží, občas si dokonce povolí snít o tom, že se změnou letopočtu přijdou i změny ve věcech, které jsou pro ně důležité. Ryby ale fantazírují za všech okolností, leden k jejich stavění vzdušných zámků rozhodně není jediná příležitost.

Reklama

Načítám