Hlavní obsah

Večírková sezona se blíží: Už víte, co si obléknete?

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už máte vůči zimě jakékoli výtky, jedno „nej“ se jí upřít nedá. Právě v této části roku se koná nejvíce večírků a společenských sešlostí. Chcete si je užít opravdu naplno a bez zbytečného stresu před šatníkem? Včas zvažte, v čem se vyrazíte pobavit!

Článek

Vlastníte-li množství šatů, efektních materiálů, sak a bot na podpatku, nejspíš vás zakroužkovaná data v diáři nijak nerozhodí. Pokud ale patříte k ženám, které den před danou akcí zoufale obíhají obchody, vyplatí se vám připravit dopředu (navíc se vsadíme, že jste si loni právě tohle slibovaly!). A aniž bychom vás chtěli nějak stresovat, musíme připomenout, že nákupy v předvánočním období také nebývají dvakrát nejpříjemnější.

Móda zkrátka přeje připraveným, tak si udělejte pohodlí a nechte se inspirovat nápady stylistky Renáty Čermákové. I kdybyste si nevybraly žádný z následujících tipů, na večírkový mód se naladíte zaručeně.

Stylově v kalhotách

Sahat automaticky po šatech není nutné. Až budete přemýšlet, co si obléknete na sebe, zamyslete se nad variantou kalhotového kompletu. Vsadit můžete buď na úplnou klasiku (v nových kolekcích najdete nepřeberné množství stylových kostýmků), nebo na to jděte jinak a porozhlédněte se po moderní dvojici s vrškem, střihově připomínajícím kimono. Mimochodem, právě lehké kimono využijete na jaře a v létě snad na sto různých způsobů.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kimonový vršek (Reserved, 1499 Kč), kalhoty (Reserved, 999 Kč), kabelka (Lindex, 799 Kč), lodičky (Bershka, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Efektní sako

V záloze se vyplatí mít také kousek, který vdechne život i těm nejjednodušším šatům. Ideálním řešením pro ty z vás, které mají doma tmavou sbírku, může být například metalické sako. A klidně v prodloužené délce. Co se týče obuvi, nemusíte lpět jen na lodičkách nebo kotníkových botách. Pokud vám to charakter akce dovoluje, klidně šaty doplňte módními kozačkami nad kolena.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sametové šaty (Zara, 849 Kč), sako (Bershka, 1299 Kč), kabelka (Zara, 599 Kč), kozačky nad kolena (Zara, 1599 Kč), náušnice (Lindex, 199 Kč)Foto: Eva Malúšová

Samet s bonusem

Když přijde řeč na samet, obvykle se setkáváme se dvěma protichůdnými tábory. Zatímco jedna část na něj nedá dopustit a užívá si, že je zpátky ve hře, pro tu druhou je tento materiál tak nějak těžko stravitelný. Ať už se ale k oblečení se sametovým povrchem stavíte jakkoli, můžete odkoukat tip Renáty Čermákové – zpod kratších šatů nechte vykukovat část sukně. Velmi efektně bude vypadat například tyl.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: sametové šaty (Reserved, 599 Kč), tylová sukně vespod (Reserved, 699 Kč), kotníkové boty (Reserved, 1299 Kč), kabelka (Reserved, 1199 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč)Foto: Eva Malúšová

Nejmódnější šaty sezony

Jste odhodlané přibrat do šatníku nové šaty? Pokud vám nejsou zvířecí potisky cizí, popřemýšlejte o investici do hadích. Právě tento motiv totiž momentálně patří k nejmódnějším. Stylistka vybrala košilové šaty v midi délce, střih ale můžete samozřejmě uzpůsobit typu své postavy.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: šaty (Zara, 1299 Kč), ledvinka (Zara, 599 Kč), síťované ponožky (H&M, 249 Kč za dva páry), řetízky (Bershka, 249 Kč), boty (H&M, 599 Kč)Foto: Eva Malúšová

Flitry s nápadem

Flitry (a dokonce velká spousta flitrů) k večírkové sezoně neodmyslitelně patří. Nemusí mít ale jen podobu blýskavého tílka nebo šatů. Máte-li k těmto malým plíškům ryze pozitivní vztah, zkuste sáhnout třeba po kombinaci sukně a vršku s rukávem. Přestože to může znít jako divočina, v tlumenějším provedení se není čeho bát. Flitry navíc můžete stejně jako Renáta Čermáková proložit bílou košilí, která dodá blyštivému kompletu jakousi distingovanost.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: flitrovaný vršek (Marks & Spencer, 1499 Kč), flitrovaná sukně (Marks & Spencer, 2199 Kč), asymetrická košile vespod (Zara, 1299 Kč), pásek (Bershka, 249 Kč), boty (Reserved, 1199 Kč), kabelka (Lindex, 699 Kč)Foto: Eva Malúšová

Náš tým

  • Modelka - Monika Pisková (Czechoslovak Models)
  • Styling - Renáta Čermáková
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Která kombinace vás zaujala nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám