Hlavní obsah

Věčně zacuchané vlasy? Máme řešení!

Foto: Thinkstock

Také vás trápí zacuchané vlasy?Foto: Thinkstock

Reklama

Drdol? Zapletený cop? Rozpuštěné vlasy? Jaký si ráno na hlavě vyrobíte účes, je to poslední, co vás trápí. Vaše vlasy jsou totiž tak zacuchané, že jste rádi, že je vůbec rozčešete. Týká se to i vás? Poradíme vám, jak na tenhle problém vyzrát. Zkuste naše tipy a už nikdy nebudete muset vlasy bolestivě rvát.

Článek

Je jedno, jestli se se zacuchanými vlasy vzbudíte nebo tenhle problém řešíte hned při fénování. Otrávit to dokáže tak jako tak. Naštěstí existují fígle, jak tomuhle vlasovému průšvihu předcházet, aniž byste museli zamířit ke kadeřníkovi a nechat si to vzít strojkem „na trojku".

Všechno začíná u mytí

Správné mytí je základ. Pokud na vlasy naplácáte tunu kondicionéru, a stejně nejdou rozčesat, něco je špatně. Vlasy byste neměli mýt těsně před spaním, většinou je totiž nevysušíte stoprocentně a mohou se tak lámat a… cuchat. Ideální dobou je ráno nebo v podvečer.

Foto: Isifa

Vlasy si myjte ráno nebo v podvečerFoto: Isifa

Jak správně postupovat?

Vlasy rozčešte hřebenem se širokými zuby už před samotným mytím. Pokud jste slyšeli, že si máte vlasy prokartáčovat ve chvíli, kdy působí kondicionér, nedělejte to. Mohly by se polámat.

Při mytí postupujte šetrně. Naneste šampon do dlaní a vlasy jemně mněte, snažte se je spíš uhlazovat. Prostudujte si náš článek Mytí vlasů – ovládáte správnou techniku?, kde jsme vše dopodrobna popsali.

Pozor na vysoušení. Jestli vám maminka jako malým říkala, že je musíte pořádně vydrbat froté ručníkem, věřte, že tak vlasům jen uškodíte. Smotejte je raději do lehkého turbanu.

Kondicionér? Raději ten bezoplachový!

Pokud vám běžný kondicionér nevyhovuje a s vašimi vlasy si neporadí, vyzkoušejte bezoplachové, které ve vlasech zůstávají, a tak je riziko, že se během dne zacuchají, nižší. My jsme se zamilovali do Dvoufázového kondicionéru Hydro Nutritive od Revlonu s obsahem UVA i UVB filtrů, které vlasy chrání během slunečných dnů.

Nejčastěji se cuchají spodní délky vlasů, vsaďte proto i na vlasové sérum, kterým projedete kritická místa. Vyzkoušet můžete například K pour Karité a jejich úžasné sérum s bambuckým máslem.

Na foto: dvoufázový kondicionér Hydro Nutritive, Revlon a sérum s bambuckým máslem K pour Karité

Vyberte si správného pomocníka

Jestli vlasy musíte pokaždé doslova rvát, abyste je vůbec rozčesali, pořiďte si současný hit, kartáč Tangle Teezer, o kterém jsme básnili už v Produktech, po kterých ženy šílí. Ptejte se po něm u vašeho kadeřníka nebo zabruste na internet.

Spěte chytře…

Většině žen i mužů s delšími vlasy dojde k zacuchání přes noc. Řešení je přitom prosté, a ne, nebudeme vás nutit, abyste spali s podloženou hlavou po vzoru gejši. Bohatě stačí, když si vlasy spletete do copu nebo drdolu. Nesmíte ale přitom vlasy násilně škrtit gumičkou, mohly by se vám začít nepěkně lámat. „Nejlépe uděláte, když prameny spletete do volného copu na stranu nebo je smotáte do drdolu na temeni hlavy, nepoužívejte ale klasické gumičky, nejlepší jsou látkové,“ říká kadeřnice Šárka Almanová. Že se tak nevyspíte? Ale ano, jde jen o to, abyste našli spletení, které vám bude překážet nejméně. Pokud spíte na boku, je jasné, že vás bude cop na straně tlačit, ten vyčesaný ale bude bez problému.

Nechte vlasy klouzat

Vlasy se vám také mohou cuchat v případě, že spíte na polštářku s bavlněným povlečením a celou noc se vrtíte ze strany na stranu. Povlékněte si proto polštářek saténovým povlečením, po kterém budou vlasy klouzat, nebo na polštář rozprostřete hedvábný šátek.

Zázraky doslova přes noc

Spásou pro vás bude i noční vlasová péče. Abyste s prameny ráno nemuseli složitě zápasit, naneste na ně před spaním kúru Kérastase Nutritive Oleo Relax Nuit. Nemusíte ji přitom aplikovat jen na čerstvě umyté vlasy a stejně tak ji ráno nemusíte smývat. Používat ji můžete 2–3x týdně.

Jaký je váš recept v boji proti zacuchaným vlasům? Budeme se těšit na vaše tipy!

Reklama

Související témata:

Načítám