Článek
Rocky road se připravuje o různých svátcích zejména v Austrálii a USA. Do čokoládové hmoty můžete přidat pěnové bonbony, úlomky sušenek (i malé slané preclíky), popcorn, sušené ovoce nebo třeba ořechy... Podstatné je, aby byl výsledek barevný, lákavý a trochu kýčovitý. Na Velikonoce dezert ozdobte čokoládovými vajíčky a nabídněte koledníkům. Příprava rychlá, efekt zaručený!
Postup
01.
Především vyžeňte děti z kuchyně, hrozí velké nebezpečí ujídání surovin. Menší pekáček nebo misku s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení, sušenky rozlámejte na menší kousky a vybalte připravené bonbony.
Tip: Kombinace skořicových a máslových sušenek je chutná a osvědčená, použít ale můžete jakékoliv oblíbené sušenky.
02.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Přidejte máslo a med a vymíchejte do hladka. Rozpuštěnou čokoládu stáhněte z vodní lázně, přidejte sušenky (a případně ořechy a sušené ovoce) a promíchejte tak, až budou všechny pořádně obalené čokoládou.
Tip: Pokud se rozhodnete použít pěnové bonbony, zamíchejte je až do částečně vychladnuté čokolády, jinak se začnou rozpouštět.
03.
Čokoládovou hmotu rozprostřete do formy a uhlaďte. Bohatě ji obložte cukrovými i čokoládovými vajíčky, jemně je do čokolády vtiskněte a nechte v chladu ztuhnout. Krájejte ostrým suchým nahřátým nožem na menší porce.
Nepečené moučníky mají vždy velký úspěch, znáte nepečené řezy bajadera? Když dáváte přednost zdravějším dezertům, zkuste ovesné kuličky, jsou výborné i bez cukru a mouky.