Hlavní obsah
4,1
(17)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Podobným dezertům se v angličtině říká Rocky road, kamenitá cesta. Na pohled vypadají až přehnaně, navíc spousta bonbónů a sušenek ledabyle poházených v pořádném čokoládovém základu jemnějším povahám způsobí glykemický šok už od pohledu. U dětí, i těch odrostlejších, ale vyvolávají nadšené výkřiky.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 100 g máslových sušenek
  • 100 g karamelových sušenek
  • 1 ks čokoládových vajíček
  • 80 g čokoládovo-cukrových vajíček
  • 80 g čokoládových vajíček
  • 250 g čokolády 60%
  • 2 lžíce medu
  • 120 g másla
Článek

Rocky road se připravuje o různých svátcích zejména v Austrálii a USA. Do čokoládové hmoty můžete přidat pěnové bonbony, úlomky sušenek (i malé slané preclíky), popcorn, sušené ovoce nebo třeba ořechy... Podstatné je, aby byl výsledek barevný, lákavý a trochu kýčovitý. Na Velikonoce dezert ozdobte čokoládovými vajíčky a nabídněte koledníkům. Příprava rychlá, efekt zaručený!

Postup

01.

Především vyžeňte děti z kuchyně, hrozí velké nebezpečí ujídání surovin. Menší pekáček nebo misku s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení, sušenky rozlámejte na menší kousky a vybalte připravené bonbony.

Tip: Kombinace skořicových a máslových sušenek je chutná a osvědčená, použít ale můžete jakékoliv oblíbené sušenky.

02.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Přidejte máslo a med a vymíchejte do hladka. Rozpuštěnou čokoládu stáhněte z vodní lázně, přidejte sušenky (a případně ořechy a sušené ovoce) a promíchejte tak, až budou všechny pořádně obalené čokoládou.

Tip: Pokud se rozhodnete použít pěnové bonbony, zamíchejte je až do částečně vychladnuté čokolády, jinak se začnou rozpouštět.

03.

Čokoládovou hmotu rozprostřete do formy a uhlaďte. Bohatě ji obložte cukrovými i čokoládovými vajíčky, jemně je do čokolády vtiskněte a nechte v chladu ztuhnout. Krájejte ostrým suchým nahřátým nožem na menší porce.

Nepečené moučníky mají vždy velký úspěch, znáte nepečené řezy bajadera? Když dáváte přednost zdravějším dezertům, zkuste ovesné kuličky, jsou výborné i bez cukru a mouky.

Související témata:

Načítám