Hlavní obsah
3,5
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pórek je typický svým podlouhlým tvarem, bílo-zelenou barvou a charakteristickou jemně štiplavou chutí. Je vynikající syrový, pečený i vařený. My jsme si pro vás dnes připravili pikantní masovou směs s pórkem. Zkusíte ji?

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks pórku
  • 1 ks cibule
  • 400 g vepřové kýty
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce mleté pálivé papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na malé kostičky a naložte do dvou lžic rostlinného oleje, sójové omáčky, soli, pepře a asi půl lžíce pálivé papriky.

02.

Pórek a cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky.

03.

Na pánvi rozpalte zbylé dvě lžíce oleje a zlehka na něm opečte cibuli, přisypte maso a nechte zatáhnout. 

04.

Pak vložte česnek a pórek, nechte zezlátnout, přidejte vývar, protlak, zbytek pálivé papriky, sůl a pepř.

05.

Celé promíchejte a nechte probublávat, dokud směs nezhoustne. Výborně chutná na topinkách, uvařit si k ní však můžete i rýži nebo brambory.

Pórek můžete vyzkoušet i s těstovinami a parmezánem.

Reklama

Související témata:

Načítám