Hlavní obsah

Topinky: vepřová směs s pórkem

Hodnocení:
(2)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Pórek je typický svým podlouhlým tvarem, bílo-zelenou barvou a charakteristickou jemně štiplavou chutí. Je vynikající syrový, pečený i vařený. My jsme si pro vás dnes připravili pikantní masovou směs s pórkem. Zkusíte ji?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 400 g vepřové kýty
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na malé kostičky a naložte do dvou lžic rostlinného oleje, sójové omáčky, soli, pepře a asi půl lžíce pálivé papriky.

Krok 2: Pórek a cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky.

Krok 3: Na pánvi rozpalte zbylé dvě lžíce oleje a zlehka na něm opečte cibuli, přisypte maso a nechte zatáhnout. 

Krok 4: Pak vložte česnek a pórek, nechte zezlátnout, přidejte vývar, protlak, zbytek pálivé papriky, sůl a pepř.

Krok 5: Celé promíchejte a nechte probublávat, dokud směs nezhoustne. Výborně chutná na topinkách, uvařit si k ní však můžete i rýži nebo brambory.

Pórek můžete vyzkoušet i s těstovinami a parmezánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.