Hlavní obsah

Vepřové kotlety na cibuli zapečené se sýrem

Hodnocení:
(169)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Máte doma kousek vepřového a nic moc dalšího? I tak můžete vykouzlit perfektní oběd nebo večeři. Stačí vám k tomu trocha cibule, kousek sýra a pokud máte, tak i trochu smetany. Maso bude dokonale měkké!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3 cibule
  • 2 hrsti strouhaného sýru
Článek

Postup

Krok 1: Plátky vepřového masa - hodí se kotlety s kostí i bez nebo třeba krkovice - naklepejte a z obou stran osolte a opepřete.

Krok 2: Troubu zapněte na 200 °C. V pánvi nebo rovnou v pekáčku rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte.Které druhy masa vybírat, když držíte dietu?

Krok 3: Mezitím cibuli nakrájejte na půlkolečka. Maso vyndejte a cibuli ve výpeku lehce osmahněte. 

Krok 4: Maso vraťte do pekáčku, cibuli naskládejte i lehce přes něj a zalijte smetanou. Někdo má k masu rád i takto udělané brambory. Pak je tedy na plátky nakrájené povařte ve slané vodě asi 10 minut - skoro doměkka, přidejte je k masu. Pak teprve obojí zalijte smetanou, případně i trochou vývaru, ale není to nutné.

Recept na dokonalý vývar najdete zde.

Krok 5: Vložte do trouby asi 20 minut pečte. Na závěr posypte nastrouhaným sýrem (nebo poklaďte natrhanými plátky) a nechte ho v troubě ještě lehce zezlátnout.

Maso na smetaně není nic nového - milují to všichni. Třeba tohle vepřové se zeleninou na cideru a smetaně nebo panenku s krémovou žampionovou omáčkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek