Hlavní obsah

Vepřové ocásky na černém pivu

Hodnocení:
(37)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
2 hodiny 50 minut
Náročnost
nízká

Nejlepší maso je od kosti – to vám potvrdí každý znalec. Porozhlédněte se proto v řeznictví a kupte pár vepřových ocásků, za dobrou cenu získáte opravdovou lahodný kousek pečeně. Připravte je podle tradičního českého receptu – s česnekem, kmínem a černým pivem.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 vepřové ocásky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 500 ml černého piva
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 4 krajíce chleba
  • 6 nakládaných okurek
Článek

Postup

Krok 1: Maso omyjte a osušte. Oloupejte česnek, prolisujte ho a vetřete do masa. Poté ocásky řádně osolte a opepřete.

Krok 2: Vložte do pekáče. Posypte kmínem, tymiánem a podlijte většinou černého piva. Pekáč přiklopte a pomalu pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů asi dvě a půl hodiny.

Krok 3: Z pekáče odstraňte pokličku a zvyšte teplotu na 160 stupňů. Za častého podlévání vypečenou šťávou pečte ještě asi dvacet minut, až maso chytne barvu. Podle velikosti pekáče a množství výpeku případně podlijte zbytkem piva.

Krok 4: Podávejte „na obíračku“, s kouskem dobrého chleba a nakládanými okurkami.

Zajímají vás další recepty z ocásků? Zkuste báječné vepřové ocásky na medu nebo ty pečené v hořčičné krustě.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.