Hlavní obsah

Vizážistka radí: Jak zúžit obličej i vysoké čelo?

Foto: Greta Blumajerová

Jak pracovat s tmavším pudrem, vás naučí vizážistka Lucie JanouškováFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Dokonalost se podle vědců skrývá v symetrii. Ukázkově souměrnou tvář má ale jen málokterá žena. Naštěstí si můžete pomoci jednoduchými triky, ke kterým vám bude stačit tmavší pudr a štětec. Malý rychlokurz si pro vás připravila vizážistka Lucka Janoušková. Jak si poradit s vysokým čelem, širším nosem nebo příliš kulatým obličejem?

Článek

Určitě víte, že pudr by měl být v odstínu, který co nejpřesněji vystihuje tón vaší pokožky. Kromě něj se vám ale bude rozhodně hodit také tmavší pudr, se kterým můžete obličej modelovat. Jakkoli vám to může znít složitě, představa toho, že strávíte desítky minut u zrcadla kamuflováním, je lichá. Jakmile se naučíte správný tah, máte za pár vteřin „vymalováno“. Všechno je vlastně jen ve hře stínů, kdy si musíte uvědomit, že místa, které oprášíte tmavším pudrem, jakoby upozadíte, partie, na které nanesete světlý pudr (nebo i rozjasňovač), naopak zdůrazníte.

Na modelaci se vrhněte poté, co se postaráte o make-up (pokud vám make-upy nevyhovují, zkuste lehoučké BB krémy), zakryjete případné nedostatky (s těmi vám pro změnu poradí vizážistka Lucie Janků tady) a nezapomeňte pod oči nanést o odstín světlejší korektor, který nejen zamaskuje případné kruhy, ale rozzáří váš pohled i celkový výraz.

Pozor si dejte také na to, se kterým pudrem pracujete. Určitě můžete použít i bronzer (obzvláště v létě, kdy už nejste takové bledule), ale pozor, neměl by být třpytivý. Tím byste na nedostatek naopak ještě více upozornily. Důležité je, že tahy štětcem nesmí být vidět. Ostré přechody vždy rozetřete štětcem doztracena.

Co všechno můžete pomocí pudru „napravit“ a co je důležitější, jak? To zkoukněte v našem videu!

Jak vidíte, s modelací obličeje si poradíte, i když nejste profesionální vizážistky. Stačí pár správných tahů! Už je máte zmáknuté?

Vizáž: Lucie Janoušková

Reklama

Související témata:

Načítám