Hlavní obsah

Vláčná hrníčková bábovka s kávou a rumem

Hodnocení:
(543)
Foto: Martina Lancingerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Stejně jako existuje jen hrstka lidí, kteří nemilují kávu, je jen málo těch, kdo pohrdnou skvěle vláčnou a kyprou bábovkou. A když spojíte chuť kávy s přednostmi milovaného moučníku, upečete jednoduše dokonalou dobrotu.

Ingredience pro:
1 bábovku
Na bábovku
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 šálky kávy espresso
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 lžíce tuzemského rumu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
Na dopracování
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
  • moučkový cukr na posypání
Článek

Postup

Krok 1: Formu na bábovku vymažte a vysypejte. Zapněte troubu a předehřejte ji na 180 °C. Připravte si kávu: namísto obvyklého 30ml šálku na espresso použijte trochu větší o objemu 40 ml.

Krok 2: Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přilijte tekuté ingredience – espresso, mléko, olej a tuzemák. Promíchejte. Poté přisypejte mouku s kypřicím práškem a šlehejte asi minutu. Tip: Jestli chcete mít bábovku ještě delikátnější, místo mléka užijte 30% smetanu.

Krok 3: Hotové těsto nalijte do připravené formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 40 minut. Po vychladnutí vyklopte na talíř a pocukrujte.

Foto: Martina Lancingerová

Zdá se vám obyčejná? Tahle luxusní bábovka voní kávou a rumem a je neobyčejně vláčná

Milujete bábovku a rádi zkoušíte nové moučníky? Pak vás jistě inspiruje dalších 25 nejlepších osvědčených receptů na bábovku. Vyberte si tu svou nej! A víte, že káva skvěle ochutí i maso?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek