Hlavní obsah
3,0
(195)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jestli ve vás ovesné vločky s jogurtem nerezonují zrovna jako snídaně králů, zkuste to jinak. Co takhle vláčný jogurtový chlebíček s citronem a mákem, kde jsou místo bílé mouky rozemleté vločky? To už zní lépe, co myslíte? Upečte si tenhle zdravý koláček plný vlákniny a bílkovin a začněte ráno gurmánsky!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
Chlebíček (pro celiaky dejte vločky bezlepkové)
  • 250 g ovesných vloček
  • 4 ks vejce
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 80 g medu
  • 1 ks citronu
  • 30 g máku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Vločky rozmixujte na co nejjemnější drť.

02.

Vajíčka prošlehejte a vmíchejte řecký či smetanový jogurt, med nebo jiné sladidlo a šťávu a kůru z chemicky neošetřeného citronu. Přidejte vločky, mák, kypřicí prášek nebo jedlou sodu a sůl.

03.

Vlijte do vymazané a vysypané pečicí formy na biskupský chlebíček a pečte asi 30 minut při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá.

Tip: Pokud máte raději sladší koláče, medu dejte více nebo citronu méně.

Chlebíček je skvělý s domácím jogurtem, tvarohem, čerstvým ovocem nebo vlastnoručně vyrobeným džemem.

Reklama

Načítám