Hlavní obsah

Voňavé, chuťově skvělé i zdravé. Dýňové řezy s čokoládou mohou i dietářky

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si sladké řezy, které voní po perníku, skrývají v sobě krásně oranžovou dýni a ještě jsou slazené jen medem (no dobře, také kouskem čokolády). A bonus? Místo mouky jsou jen z ovesných vloček.

Článek

Spojte hned dvě typicky podzimní chutě a upečte si perníkové dýňové řezy. Jsou skvělé i k snídani (místo mouky totiž obsahují jen vločky) a díky čokoládě a perníkovému koření chutnají i zarytým odpůrcům dýně.

Dýňové pyré připravíte naprosto jednoduše: neoloupanou, ale semínek zbavenou dýni hokkaido (použít můžete i jiné druhy dýní, ty ale musíte oloupat) pokrájejte na kousky a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka. Rozmixujte a máte hotovo! Pyré se pak hodí nejen do perníku, ale i do dýňového dortu s fíky, jako skvělá příloha (vyzkoušejte třeba dýňovo-čočkové pyré s tofu) nebo ho zamíchejte do zeleninového kari, které pěkně zahustí a dodá mu krásnou barvu. Zamrazené pak vydrží i několik měsíců.

Před pečením si připravte 3 hrnky ovesných vloček, lžičku kypřicího prášku, 1,5 lžičky perníkového koření, ¼ lžičky soli, vanilkový extrakt, 1 vejce, 1,5 hrnku dýňového pyré, 6 lžic medu, 2 lžíce másla a tabulku hořké čokolády.

Jaký je váš oblíbený recept s dýní? Podělte se s námi!

Načítám