Hlavní obsah

Vyčesané a objemné: Testovaly jsme gely na obočí

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosmetické produkty na úpravu obočí nabízí spoustu možností. Jednou z nich jsou fixační a zahušťovací gely, tedy řasenky na obočí. Co dokázaly s mým obočím a který mě nadchnul nejvíc?

Článek

Gely na obočí slouží k zafixování obočí, aby bylo tam, kde ho chcete mít. Některé jsou barevné, jiné bezbarvé. Zároveň umí, díky gelové textuře a zahušťujícím vláknům, zvětšit jeho objem. Pomocí kartáčku obočí pročešete směrem nahoru a je hotovo. Můžete ho kombinovat s dalšími pomocníky – s tužkou, fixou nebo stíny, pokud potřebujete obočí dokreslovat. Máte-li obočí od přírody husté, stačí vám na jeho úpravu jen gel s kartáčkem.

Ať tak či onak, pokud toužíte po moderní úpravě obočí ve stylu laminace, kdy jsou chloupky zafixované a vyčesané směrem nahoru, je nepostradatelný. Vyzkoušela jsem pět různých značek, barevné i transparentní.

Arabesque, 315 Kč

Gel na obočí od německé značky Arabesque obočí zabarví a zafixuje na dlouhou dobu, což není u gelů vždy. Často se mi stává, že tak nějak hned vyprchají. Neobsahuje zahušťovací vlákna a díky tomu se s ním dobře pracuje. Prostě obočí pročešete a je hotovo. Zkoušela jsem ho v hnědém odstínu a musíte mít lehkou ruku při nanášení, abyste nenanesly barvy až příliš.

Foto: Archiv firmy

Stylingový gel na obočí Arabesque, 315 Kč, prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Gosh, 279 Kč

Pokud potřebujete obočí i trochu zahustit, je dobrou volbou gel od Gosh. Kartáček je malinký, díky tomu se vám s ním bude lépe pracovat. Odstín nutmeg je střední hnědá a je nejlepší, bohužel se ale těžko shání. Většinou jsou na výběr příliš blond nebo příliš tmavé barvy, se kterými to není radno přehánět. Přece jen, obočí by mělo korespondovat s barvou vlasů.

Foto: Archiv firmy

Gel na obočí Gosh, 279 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

Benefit, 810 Kč

Gelová řasenka od Benefitu slibuje dodat hlavně objem, a to splňuje. I ona má miništěteček, se kterým se precizně trefíte a neupatláte si kůži okolo. Textura gelu není příliš tekutá a štěteček ho tolik nenabírá, což je také plus. Obsahuje miniaturní vlákna, která obočí zahustí a celkově vypadá plnější. Cena je sice vyšší, ale je znát, že je to „vyšperkovaný“ produkt.

Foto: Archiv firmy

Objemový gel na obočí Gimme Brow+, Benefit, 810 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Gabriella Salvete, 89 Kč

Transparentní gely používám ve dnech, kdy mám náladu na méně výrazné líčení nebo ráno nestíhám obočí precizně vykreslovat. Prostě ho jen pročešete a jdete. Pokud se chystáte použít tužku, je dobré obočí nejdřív pročesat gelem. Tím získáte představu, jaký tvar má mít, a snadněji se pak vykresluje. Jen musíte nechat gel trochu zaschnout, jinak se vám bude lepit na tužku a nepůjde s ní dobře kreslit. Gel od Gabrielly Salvete není příliš fixační, nicméně obočí s ním pročešete pěkně a jednotlivé chloupky zvýrazní.

Foto: Archiv firmy

Gelová řasenka na obočí Gabriella Salvete, 89 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Barry M, 256 Kč

Další transparentní gel má o poznání vyšší fixační schopnost. Balení je netradiční s kapátkem a samostatným kartáčkem. Kápla jsem si kapičku na hřbet ruky, tu nabrala kartáčkem a obočí pročesala. Po zaschnutí drží obočí tvar a vypadá skoro jako laminované. To je přesně to, co jsem hledala! Transparentní gely jsou také vhodné, pokud si domalováváte obočí stíny. Aby pak nezůstalo celé jakoby zapudrované, gelem skvěle zvýrazníte jednotlivé chloupky.

Foto: Archiv firmy

Gel na obočí Fix Me Up, Barry M, 256 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Jak zvětšit oči make-upem? Vyvarujte se těchto chyb. 

Reklama

Související témata:

Načítám