Hlavní obsah

Vymazlený párek v rohlíku: S křupavou cibulkou a domácí majonézou!

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednici jen párek, ve spíži cibule a vaše děti přepadla návštěva hladových pubertáků? Připravte rychlé domácí hot dogy, po kterých se jen zapráší!

Článek

Aby byl hot dog opravdu šťavnatý a voňavý, dejte si záležet na výběru párků. Orientovat byste se měli množstvím masa – čím více, tím lépe, klidně až 90 procent. Dobře rozlišujte, zda jde skutečně o maso, nebo jen strojně oddělený separát. Ten musí být na etiketě uveden zvlášť, takže byste měli mít celkem dobrý přehled, co právě váš páreček obsahuje. Stačí jen pozorně číst, u pultového či volného prodeje vám informace podá prodavač.

Hot dog s křupavou cibulkou

Na 4 porce budete potřebovat: 4 kvalitní párky s vysokým obsahem masa, 4 loupaná rajčata, 1 chilli papričku, sůl, pepř, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 150 g domácí majonézy, olej na smažení, pečivo

Postup: Cibuli rozpulte, pokrájejte na plátky, ty obalte v osolené a opepřené mouce a na oleji opečte dozlatova. Hotovou cibulku položte na talířek s ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Loupaná rajčata nakrájejte nadrobno, přidejte nasekanou chilli papričku a podle potřeby osolte a opepřete. Párky opečte dozlatova. Pečivo podélně nakrojte, dovnitř dejte trochu rajčatové směsi, domácí majonézu, vložte párek a nakonec vše posypte cibulkou. Ihned podávejte.

Tip: Hot dogy budou chutnat skvěle s pečivem, které dokřupava předpečete v troubě!

Připravujte doma občas fastfoodové dobroty? Jaké jsou vaše oblíbené?

Reklama

Související témata:

Načítám