Hlavní obsah

Vypnutá, hebčí pleť i částečné vyhlazení vrásek. Otestovali jsme noční séra

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebuje vaše pleť s příchozím jarem trochu rozzářit a omladit? Dodejte jí hydrataci, výživu i nutnou dávku vitaminů pomocí koncentrovaného séra. Zkuste se zaměřit na ta noční, stejně jako my v redakci. Tyhle produkty jsme otestovaly. Které přípravky nás oslovily a mile překvapily?

Článek

Toužíte se probudit s pocitem, že je vaše pleť odpočatá a svěží? Dodejte jí přes noc energetickou vzpruhu v podobě nočního vyživujícího séra. Proč funguje jinak než krém? Jde o přípravek, který má vysokou koncentraci aktivních látek, takže je silnější a intenzivnější. Většinou ho stačí jen pár kapek, které vmasírujete či vtisknete do vyčištěné pleti směrem od brady nahoru. Pokud chcete, můžete pak ještě použít krém.

Sérum můžete použít i na pokožku krku a dekoltu. Noční séra jsou skvělá v tom, že zatímco vy spíte, pokožka má čas vše krásně vstřebat. Lahvičky je však dobré uchovávat ideálně na tmavém a suchém místě při teplotě do 25°C. Zde jsou naše tipy na výrobky, které vřele doporučujeme.

Revitalizační sérum

Testovala redaktorka Kateřina (40): Noční sérum byla moje premiéra, neboť obvykle používám krém na noc i den. A musím říct, že mě nadchlo, jak na pleť fungovalo. Když se řekne revitalizační sérum, vždy si říkám, jak to hezky zní, ale co to ve skutečnosti umí? Toto sérum mou pleť přes noc opravdu oživilo, rozjasnilo a zjemnilo. Navíc nádherně přírodně voní, má skvělé složení, stačí ho pár kapek a jednoduše se aplikuje. Testovala jsem ho zatím tři týdny a určitě vidím výsledek k lepšímu.

Foto: Archiv firmy

Flower and Spice, Midnight Beauty, revitalizující sérum, které je kombinací nejvybranějších přírodních olejů, 30 ml, 2770 Kč, prodává MyskinoFoto: Archiv firmy

Anti-aging efekt

Testovala šéfredaktorka Monika (48): Noční sérum jsem se naučila používat teprve před pár lety. Vyzkoušela jsem jich od té doby několik a tohle patří mezi oblíbené. Proč? Má fajn texturu, je to takový jemný gel, který se relativně rychle vsákne do pleti. Občas ho ještě podpořím tím, že pro jeho zapracování do pleti použiji obličejový roller. Sérum nemá výraznou vůni, naopak velmi jemnou, což mi vyhovuje, a navíc se to netluče s další kosmetikou mé večerní rutiny. A hlavně sérum vážně funguje. Nepředstavujte si tedy, že vám po měsíci používání vyčaruje vaši pleť z doby před dvaceti lety. Ale rozhodně jsem pozorovala lepší hydrataci, jemné vyhlazení vrásek a dalších neduhů, jako jsou začervenalá místa, jemné jizvičky a prosvítající žilky. Taky se mi k lepšímu změnila barva obličeje, z klasické zimní našedlé do mírně projasněné. Po měsíci používání musím připustit, že těch pár minut večer navíc je znát a cítím se lépe.

Foto: Archiv firmy

Golden Life, Noční anti-aging kolagenové sérum je kombinací mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a dalších aktivních látek, 50 ml, 1500 KčFoto: Archiv firmy

S petrželovým olejem

Testovala šéfeditorka Marie (30): Bez mučení musím přiznat, že kosmetiku od Havlíkovy apotéky bezmezně zbožňuji, ale budu se snažit být v recenzi maximálně objektivní. Na jejich ranní tříminutovou masku nedám dopustit, a tak jsem se těšila na rozjasňující sérum. Jeho úkolem je dodat pleti svěžest, zbavit mdlosti, sjednotit barevný tón a také občerstvit vitaminy. Sérum má kapátko, což mi vyhovuje, mohu si dát přípravek do dlaně a rozmasírovat do obličeje. Protože obsahuje petrželový olej, má dost specifickou vůni, která není vlastně vůně a ne každému bude vyhovovat. Mně tohle přírodní aroma nevadí, navíc při pravidelném několikatýdenním používání séra opravdu vidím rozdíl, pleť je taková veselejší a hebčí na dotek.

Foto: Archiv firmy

Havlíkova apotéka, rozjasňující sérum Krásná zahradnice s aktivní látkou EPS White, s obsahem ceramidů, niacinamidu – vitaminu B3 i makadamiovým a petrželkovým olejem, 30 ml, 876 KčFoto: Archiv firmy

S kyselinou hyaluronovou

Testovala redaktorka Lucie (54): Moje pleť už dávno oslavila 50. narozeniny, proto se ji snažím hýčkat, jak jen to jde, je to ona, kdo mě reprezentuje na první pohled. Proto si ráda připlatím i za dražší kosmetiku, když mi slíbí viditelné výsledky. A u Eucerinu nikdy nešlápnu vedle. Stejně tak tomu bylo i v případě tohoto séra. Mám raději kosmetiku, která si na nic nehraje, a tedy není příliš parfémovaná, což je přesně tento případ. Sérum se díky pumpičce velice dobře aplikuje, do pokožky se hezky vstřebá a zanechá ji svěží. Nemůžu sice tvrdit, že těch pár vrásek, co mám, úplně zacelilo, ale zároveň cítím, že mám pleť více napnutou (ale ne vysušenou), a tak moc šťavnatou, jak jen v mém věku lze.

Foto: Archiv firmy

Eucerin, Hyaluron Filler Triple effect, noční obnovující a vyplňující sérum s nízkomolekulární i vysokomolekulární kyselinou hyaluronovou, 30 ml, 775 KčFoto: Archiv firmy

Přírodní botox

Testovala redaktorka Pavla (41): Sérum od přírodní korejské značky mne lákalo vyzkoušet hlavně proto, že slibuje hydrataci až 72 hodin, navíc se pyšní tím, že funguje jako přírodní botox. A vzhledem k tomu, že jsem ve věku, kdy člověk začíná uvažovat o prvních zákrocích na klinikách, chtěla jsem jít nejprve neinvazivní cestou. Sérum jsem si tedy nechala nadělit k Vánocům a spotřebovala ho během tří měsíců. Získalo si mne velmi příjemnou konzistencí, hned se do pleti vsáklo a hlavně má také příjemnou vůni. Má pleť se s ním hodně rychle skamarádila a stala se na něm závislá. Opravdu je vypnutější a svěžejší.

Foto: Archiv firmy

Whamisa, fresh liftingové sérum z opuncie z čistě přírodních složek, 33 ml, 2050 KčFoto: Archiv firmy

Dvoufázová regenerace

Testovala fotoeditorka Marianna (34): Na noc jsem doposud žádné krémy nepoužívala, tak jsem příjemně překvapena. Sérum jsem používala déle než měsíc a pleť je viditelně svěžejší a pevnější. Sérum se dobře vstřebá a je vhodné i pro mastnější typ pleti. Příjemně voní a má praktické kapátko, díky kterému se velmi snadno nanáší. Stačí jen pár kapek, takže vám lahvička vydrží opravdu dlouho.

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, dvoufázové regenerační sérum na noc proti stárnutí, 30 ml, 1190 KčFoto: Archiv firmy

Načítám