Hlavní obsah

Testujeme: jak dopadly hydratační a anti-age make-upy?

Foto: Lukáš Kukla

Foto: Lukáš Kukla

Reklama

Iluze dokonalé pleti? Pomůžou vám k ní make-upy, které v sobě kombinují i pečující schopnosti. Otestovaly jsme 5 značek!

Článek

Make-upy jsou u většiny z nás aktuálně nejspíš v partě s rtěnkami – to znamená, že kvůli respirátorům se jim spíše vyhýbáme. Nicméně pokud je sjednocená a rozjasněná pleť vaším přáním maskám navzdory, čtěte dál.

Nejen krytí, ale i péče. Make-upy, které jsou aktuálně k dostání, v sobě většinou kombinují několik funkcí. Slibují hydrataci, sjednocení textury pleti a tím pochopitelně celkově lepší vzhled. Všechny mnou otestované jsou tekuté a spadají do kategorie s lehčí texturou pro přirozený vzhled, tudíž matující nebo vysoce krycí produkty mezi nimi nenajdete. Který z nich tedy dokáže udělat pleť krásnější bez efektu masky?

L’Oréal Paris, 370 Kč

Sháníte-li make-up s lehkou texturou, nejspíš na něj narazíte velmi rychle, tenhle totiž mají skoro v každé drogerii! Jeho obří výhodou je, že má na výběr spoustu odstínů a navíc vážně dodrží to, co slibuje: že se dokonale přizpůsobí tónu pleti. Jediné, na co si musíte dát pozor, je dobře zvolit podtón vaší pleti. Ten do růžova je pro studené typy (na obalu hledejte slovíčko „ivory“), ten do žluta je naopak pro teplé typy („beige“), můžete mít také podtón neutrální. Tento make-upe se skvěle nanáší prsty, štětec použijte pro víc sjednocený vzhled a krytí.

Líbí se mi, že obsahuje miniaturní rozjasňující částečky a na pleti vytváří sametový, nemastný finiš se středním krytím. To vyhovuje mojí smíšené pleti. Když nestačí první vrstva na nějaké nedokonalosti, můžete beze strachu přidat další. Na výběr je 15 odstínů, které můžete sladit i s korektorem ze stejné řady.

Foto: Archiv firmy

Tekutý make-up True Match, L’Oréal Paris, 370 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Sephora Collection, 430 Kč

Oproti prvnímu make-upu od L’Oréal má tento produkt krémovější texturu. Navzdory tomu je ale na pleti skoro neviditelný. Pleť hydratuje, je zářivější, ale leskne se tak akorát, aby nevypadala mastně. Výrobek zcela nepřekryje moje pihy, což se mi líbí, na druhou stranu si tím pádem tolik neporadí s nějakým tím pupínkem. To ale zase zachrání korektor.

Obsahuje kyselinu hyaluronovou a také výtažek z mořských řas, který pomáhá pleti s obranou proti okolnímu znečištění a modrému světlu. Na výběr je také široká škála odstínů, konkrétně 48, proto doporučuji vyzkoušet na prodejně, který vám sedne. Pro mě je to ideální make-up na denní líčení, na večerní bych zvolila větší krytí.

Foto: Archiv firmy

Dlouhotrvající make-up Best Skin Ever, Sephora Collection, 430 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Couleur Caramel, 829 Kč

Pokud toužíte po té nejšťavnatější pleti, zvolte hydratační make-up od Couleur Caramel. Má přírodní složení a je ještě méně krycí než ten od Sephory, takže je skvělý ve chvíli, kdy chcete dokonalou pleť, která ale působí nenalíčeně. Teď v zimě mi stačí jen samotný make-up, ale jelikož mám pokožku obličeje místy mastnou, v teplejších dnech bych musela přidat pudr. Produktu se pyšní také anti-age účinky díky kombinaci kyseliny hyaluronové, výtažku z mořských řas a bio oleje ze semínek sacha inchi. Na výběr je 6 odstínů a je vhodný pro všechny typy pleti od 25 let.

Foto: Archiv firmy

Hydratační make-up Couleur Caramel, 829 Kč, prodává Miluju BioFoto: Archiv firmy

Rodial, 1320 Kč

Make-up Rodial je hydratační s liftingovými schopnostmi. Součástí balení není pumpička, ale velký houbičkový aplikátor, jako třeba mají korektory. Díky tomu pohodlně nanesete potřebné množství přesně tam, kam potřebujete, tudíž s ním zbytečně neplýtváte. Je středně krycí a vytvoří sametový finiš. Není lesklý, což ocení i ženy s mastnější pletí. Nicméně hodí se pro všechny typy pleti včetně té zralé a na výběr je 10 odstínů.

Foto: Archiv firmy

Hydratační a liftingový make-up Rodial, 1320 Kč, prodává AurioFoto: Archiv firmy

Oriflame, 250 Kč

Nový make-up od švédské značky Oriflame slibuje kromě krytí také péči o pleť. Má tužší texturu, podobnou jako pleťový krém. Díky tomu ale dostane pleť hned „šťavnatější“ vzhled, podobně jako u Couleur Caramel. Myslím, že ho ocení nejvíc ženy se suchou pletí, která potřebuje denní dávku vláhy doplněnou péčí proti stárnutí. Obsahuje totiž peptidy, hydratační komplex a také ochranu proti slunci SPF 35, takže je to téměř ideální kombinace! Na výběr je 8 odstínů. Ačkoliv jsem na každém testovaném make-upu našla důvod, proč používat právě daný výrobek, tento přípravek asi nejvíce a přirozeně proměnil texturu pleti. Díky tomu je to dnešní vítěz!

Foto: Archiv firmy

Make-up Pure Úforia, Giordani Gold, Oriflame, 250 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám