Hlavní obsah

Vysněný dům si zařídili ve venkovském stylu. Líbí?

Foto: archiv firmy Anglická sezóna (13x)

K bílému nábytku krásně ladí podlaha v medové barvěFoto: archiv firmy Anglická sezóna (13x)

Reklama

Jana a Jakub si postavili patrový rodinný dům na kraji menšího města. Na jeho vybavení zvolili bílý nábytek, který krásně ladí s podlahami s dekorem dřeva. Pojdťe je navštívit.

Článek

V přízemí dvoupodlažního domu se nachází vstupní hala, koupelna s toaletou, technické zázemí, obývací pokoj, pracovna, kuchyně se spíží a jídelna. V patře pak je situována ložnice, pokoj pro hosty, dětský pokoj, koupelna a WC.

Bílý nábytek vyniká na medové podlaze

Po dokončení stavby, podlah, vymalování stěn a vybavení koupelny si zakoupili v Ikea kuchyni z bílého lamina s pracovní deskou z masivního dřeva. Protože spojení přírodní hnědé barvy s bílou lahodí oku a působí příjemně vzdušným dojmem, rozhodli se Jakub s Janou v této kombinaci barev a materiálů pokračovat v celém domě.

Foto: Archiv firmy

Knihovna v pracovně sestává ze tří dílů. Jedna sekce stojí 14 400 KčFoto: Archiv firmy

Zvítězil venkovský styl

Hledali v obchodech i na webu, až našli, co potřebovali. Bílý nábytek ve stylu anglického venkova. Designérka Leeda Abrtová ze studia Anglická sezóna, odkud většina nábytku pochází, říká: „Je radost spolupracovat s klienty, kteří zaprvé vědí, co chtějí, a zadruhé mají vkus. Ocenila jsem hlavně jednoduchost, kterou zachovali při zařizování, a kombinaci bílé barvy nábytku s dřevěnými deskami ve voskované úpravě.“

Foto: Archiv investora

Francouzskými okny je krásně vidět do okolíFoto: Archiv investora

Kuchyně s francouzskými okny

Z kuchyně i z jídelny je krásný výhled do okolní krajiny. Podlaha, která vypadá jako z dřevěných fošen, je ve skutečnosti laminátová. „Je od značky Balterio. Líbil se nám její dekor i medový odstín, který sám o sobě působí příjemně teplým dojmem,“ říká Jana a dodává: „Je pod ní podlahové topení, takže hřeje i doslova.“

Foto: Archiv firmy

Od bílé kuchyně z Ikea se odvíjelo vybavení celého domuFoto: Archiv firmy

V místě, kde se nachází kuchyňská linka, laminát střídá dlažba od značky Rako ve stejném barevném odstínu. Velmi dobře se sem hodí nábytek s prosklenými horními skříňkami, zakončenými rampou. Nechybí v ní moderní spotřebiče a digestoř v nerezovém provedení. Nad jídelním stolem s deskou z masivního dřeva jsou zavěšena kovová svítidla v šedé barvě.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňský stůl v bílé barvě s deskou z přírodního dřeva ve vosku a židle v bílé. Židle různých typů pořídíte od 2700 Kč. V rohu je vidět vitrína za 29 600 KčFoto: Archiv firmy

Obývací pokoj v jednotném stylu

Z kuchyně se vchází do obývacího pokoje, který je rovněž vybaven několika kousky nábytku stejné značky. Tady se například uplatnil malý konferenční a televizní stolek. V přízemí najdete také pracovnu. Partneři si uspořádání nábytku v celém domě navrhli sami.

Foto: Archiv firmy

V obývacím pokoji je mimo jiné použit stylový konferenční stolek za 9700 Kč a TV skříňka za 8300 KčFoto: Archiv firmy

Ložnice v tichém podkroví

Ložnice jsou v patře domu. I odtud je krásný výhled do okolí. Nachází se zde ještě dětský pokoj, koupelna a WC. A protože Jakub s Janou nemají v oblibě místnosti, přeplněné nábytkem, zřídili zde ke každému pokoji vlastní šatnu.

Foto: Archiv firmy

V ložnici je postel se sníženým čelem (17 200 Kč), noční stolky ve stejném provedení (3100 Kč)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv investora

Koupelna v patře je v bílo-hnědém provedeníFoto: Archiv investora

Celý interiér vhodně doplňují svítidla v retro stylu. Chcete-li vědět, co vás ještě může při výběru nábytku ovlivnit, přečtěte si článek Otázka zní: Chcete domů mat, nebo lesk? a jestli toužíte spíše po něčem bláznivém, čtěte Nábytek s nápadem: Tyhle originální kousky oživí každý interiér. Tak co, líbí?

Reklama

Načítám